Мъри Стоилов: Целите са високи - шампионската титла и добро представяне в Европа


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов: Целите са високи - шампионската титла и добро представяне в Европа

Наставникът Станимир Стоилов говори пред медиите преди старта на подготовката на Левски за новия сезон.

"Целите са високи - шампионската титла и добро представяне в европейските турнири. Винаги си поставяме високи цели. Класиране в евротурнирите трябва да бъде винаги цел за Левски. Знаем каква е ситуацията, но не мисля, че трябва да търсим големи оправдания. Няма други нови футболисти. Нямаше да взимаме десен защитник, ако Драган беше останал. Казах, че можем да си позволим едно попълнение най-много. При нас трябва да има баланс между напускащи и пристигащи. Под никаква форма не мога да нарушавам финансовия баланс на клуба. Напускащите са равнопоставени на влизащите", започна Стоилов.

"Спазвахме изключително стриктно финансовата политика на клуба. Имаме бюджет, от който не искаме да излизаме под никаква форма. Левски е в изключително тежка ситуация, която трябва да се решава. Ако имате предвид надграждането да бъде с нови футболисти, това е невъзможно. Левски може да се стреми да надгражда с тези футболисти, с които разполага. Не трябва да живеем на позитивизма, който оставихме през миналата година. Не трябва да си мислим, че сме стигнали до максимума на нашите възможности. За мен по-важно е да избегнем фалит", продължи наставникът на "сините".

"Ивелин ще опитаме да го съхраним до началото на сбора. Уелтон е готов да тренира. При него се оказа, че травмата е по-бързо лечима. Вярвам, че ако играчите искат да се учат, те могат да надградят. Притеснявам се моите играчи да не са си повярвали, че това е максимумът на техните възможности. Когато човек си слага сам спирачки, не е добре. Всеки един от играчите повиши представянето си на терена и оттам феновете също са доволни. Аз съм последният човек, който ще наруши финансовата дисциплина. Има още неща за наместване в клуба. В отбора в момента има достатъчно юноши. Там трябва да повишим нивото на младите играчи. Покачиха се изискванията и критериите. Левски върви във футболна битка с лидерите и младите имат двоен ангажимент. Много по-лесно беше да играеш в "Левски“ преди година и много по-трудно е да играеш в "Левски“ сега. Не съм доволен от футболистите, които взеха участие в Европейското първенство, защото се главозамаяха. Голяма част от младите играчи ще тренират с втория отбор. Първият отбор ще тренира отделно, вторият ще тренира отделно. Който заслужава, ще тренира с първия отбор", каза още Стоилов.

Група от 10 футболисти ще стартира занимания - Йоан Загоров, Анте Блажевич, Келиан ван дер Каап, Ноа Сонко Сундберг, Вендерсон Цунами, Асен Митков, Антоан Стоянов, Уелтън, Билал Бари и Ивелин Попов. 

  Сподели
180