Ботев Пловдив спечели баража и ще играе в Европа!


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив спечели баража и ще играе в Европа!

Ботев Пловдив спечели баража срещу Берое за последното място в евротурнирите. "Канарчетата" се наложиха с 2:1, а мачът се игра под непрестанен дъжд над базата в Кматево. Двата тима изнесоха динамично първо полувреме с редица положения пред двете врати.

Домакините обаче откриха резултата в 38-ата минута след попадение на Мохамед Брахими. Неделев центрира от корнер и се получи разбъркване в наказателното поле, където най-съобразител бе Брахими, който успя да прати топката в мрежата с удар от близка дистанция – 1:0.

След попадението Абубакар Тунгара бе заменен принудително от Джуниет Али. В 45-ата минута Фал овладя на границата на наказателното поле и пробва удар, но той бе блокиран. Топката попадна в Мечев, който стреля, но топката мина над вратата.

Резултатът бе удвоен в 49-ата минута след гол на Конате, който овладя топката в наказателното поле и я прати в мрежата с удар в далечния ъгъл – 2:0.

Три минути след това Неделев изпълни коварен ъглов удар право в рамките на вратата, но Ганев се намеси и изби.

Берое върна едно попадение в 53-ата минута чрез Давиде Мариани, който пое топката в средата на половината на съперника и прати кълбото в мрежата с хубав удар по земя – 2:1.

Пет минути по-късно Мечев стреля от дистанция, но топката мина покрай вратата. Емануел Току получи на границата на наказателното поле в 62-ата минута и стреля силно, но над вратата. Играта отново се накъса в следващите десетина минути, в които липсваха голови ситуации.

Пет минути преди края на мача Лейн стреля силно и точно от границата на пеналта, но Ганев изби. До края Берое атакува, но не успя да създаде сериозна опасност пред Ханкич. От своя страна домакините бавиха играта по всякакъв начин, което в крайна сметка им донесе успех.

Така Ботев Пловдив спечели баража за класиране в Лигата на конференциите.

  Сподели
310