Ливърпул ще използва грешката на Челси, за да дръпне в класирането


FUTBOL-TV

Ливърпул ще използва грешката на Челси, за да дръпне в класирането

Ливърпул посреща Уест Хем в последния мач от 15-ия кръг на Висшата лига. След издънката на Челси на “Стамфорд Бридж" “червените" могат да окупират върха, като за това ще им стигне дори равенство.

Засега Ливърпул върви много уверено към голямата си цел – титлата. “червените" имат 33 точки, а победиха и два от най-големите си съперници – Челси и Манчестър Юнайтед. В последния кръг обаче нещата се объркаха и “мърсисайдци" врътнаха 0:0с Фулъм. В сряда пък тимът имаше мач в Шампионската лига, спечелен трудно с 1:0 срещу Олимпик Марсилия. Успехът гарантира на Ливърпул класиране за следващата фаза.

Представянето на Уест Хем е доста колебливо. Тимът е на 15-ата позиция със 17 точки. “Чуковете" имат 5 победи, 2 равенства и 7 загуби. В последния кръг те постигнаха важен успех над Съндърланд като гост с 1:0. Иначе от 7 мача навън лондончани имат 7 точки. Под ръководството на Джанфранко Дзола тимът има цели 6 загуби в 11 мача. Ако Уест Хем продължи да събира точки с това темпо, оставането му в елита ще е под въпрос до самия край на шампионата.

Фернандо Торес пропуска двубоя, защото разтежениет, което го тормози вече година пак се е обадило. Стивън Джерард игра срещу Марсилия, като дори отбеляза победния гол, така че няма проблем пак да е титуляр, въпреки че не се появи срещу Фулъм заради разтежение. Дирк Каут ще заеме мястото на Ел Ниньо в атаката, а негов партньор ще е Роби Кийн.


Диън Аштън и Габидон са трайно контузени за Уест Хем. Няколко футболиста обаче тренират отново. Марк Нобъли Джонатън Спектър са пред завръщане, но едва ли ще се рискува с тяхното здраве още в понеделник. Скот Паркър бе с вирус през седмицата, но вероятно ще играе.

С оглед на така стеклото се положение във Висшата лига е малко вероятно Ливърпул да не се възползва и да излезе еднолично начело. Равенството едва ли би задоволило Рафа Бенитес в домакински мач срещу отбор от долната половина на таблицата. Уест Хем е коварен състав и винаги може да изненада най-добрите. Най-голямата опасност за Ливърпул е “чуковете" да се затворят пред наказателното си поле. В такива мачове, особено без Фернандо Торес, “червените" трудно намират път към вратата на съперника. Това вече им се случи срещу Стоук, Астън Вила и Фулъм и би трябвало да внимават и да не повторят грешките.

Вероятни състави:

Ливърпул: Рейна, Досена, Агер, Карагър, Арбелоа, Масчерано, Алонсо, Риера, Джерард, Каут, Кийн

Уест Хем: Грийн, Нийл, Колинс, Ъспсън, Илунга, Фобер, Паркър, Мюлинс, Бойър, Бехрами, Коул

Последни 5 мача:

Ливърпул: ПРПЗП

Уест Хем: ПРЗРЗ

Прогноза – 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245