Берое уреди първия летен трансфер


Н. Гавазов

Берое уреди първия летен трансфер

Бившето крило на Пирин Благоевград Спас Георгиев ще премине в Берое със свободен трансфер.  Според "Тема спорт", футболистът ще подпише със старозагорци за един сезон.

През изминалата кампания крилото изигра 23 мача за “орлетата". В тях той отбеляза 1 гол – при гостуването на Ботев Враца, спечелено с 3:0. Спас носи екипа на благоевградчани и през 2020/21, като помогна за извоюването на промоция за елита. Той бе на терена в 27 двубоя във Втора лига, като в тях реализира 4 попадения.

Любопитното е, че Георгиев е роден на 21 юни 1992 година в Стара Загора, но е възпитаник на Славия. Освен за "белите", той е играл още и за Монтана, Добруджа, Дунав, Ботев Враца, ЦСКА 1948, Септември София, както и в шотландските Ливингстън и Албион Роувърс.

В Берое продължават да работят по лятната селекция. Проблемите са свързани с това, че почти всички футболисти са с изтичащи контракти и повечето ще напуснат клуба, включително повечето чужденци. От друга страна много българи отказват на клуба заради по-малкия бюджет.

Тимът ще започне подготовка за следващата кампания на 5 или 6 юни. Тепърва спортно-техническият щаб ще фиксира датата.

  Сподели
321