Мъри Стоилов: Бронзовите медали не ни бяха цел


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов: Бронзовите медали не ни бяха цел

Треньорът на Левски Станимир Стоилов очаквано не остана особено доволен след загубата от Лудогорец. Той обаче добави, че бронзовите медали, които отборът изпусна - никога не са били цел.

"Атмосферата на стадиона отново бе прекрасна. Не сме мислили въобще за бронзовите медали, те никога не са радвали Левски. Дори ще кажа, че щях да бъда тъжен, ако ги бяхме спечелили", откровен бе след мача специалистът.

"Стана здрава футболна битка. Лудогорец успя да отбележи от едно статично положение, ние имахме няколко ситуации. Имахме желание и динамика, но имахме проблеми със завършването на атаката. След като не сме първи всичко друго е без значение, затова не сме мислили за бронзовите медали. Мисля, че изиграхме един сезон, който бе повече от отличен и ако задържим това темпо можем да се изкачим нагоре", продължи Стоилов.

"Като има безнаказаност напрежението ескалира. Текпетей беше за три червени картона днес, но като няма санкции идва безнаказаността. Съдиите не се справят с напрежението на терена. Възпитанието също и затова футболистите на Лудогорец се държат арогантно. Правят се, че не виждат. Страхливи хора нямат място във футбола. Включително и треньори. Сляп да си, ще го видиш. Наши футболисти също трябваше да бъдат санкционирани", заяви Мъри по повод напрежението на терена в отделни моменти".

"Играта ни в защита бе добра, но в атака не пращахме по-добре топката по фланга. Доволен съм от желанието и амбицията, имаме неща, които да подобрим особено в завършващата фаза. Голяма разлика, което бе първия и втория полусезон. Вече трябва да добавяме и майсторство".

"На този етап нямаме новини около селекцията. Надявам се във вторник да дойдат доста хора и да стане един футболен празник, който да бъде венец на този сезон".

"Сезонът трябва да го разделим на две части. Слаб и негативен през първата, и позитивен през втората. Направихме огромна крачка в развитието си. От отбор, който губи през мач, в отбор, който трудно губи през цял полусезон. Това бе една от най-трудните години на Левски във всякакво естество. Изградихме един отбор, който вече накара хората да забравят стария Левски, а вече гледат силния Левски", каза още Стоилов в ефира на Диема.

  Сподели
283