Левски няма спирачки - взе и дербито със Славия


FUTBOL-TV

Левски няма спирачки - взе и дербито със Славия

Левски победи Славия с 2:1 на стадион "Александър Шаламанов“ в отложен мач от предпоследния 30-и кръг на Първа Лига. "Сините" излязоха напред в резултата в 38-ата минута, когато Патрик-Габриел Галчев центрира прецизно към Илиян Стефанов, а той се разписа с глава във вратата на Светосалв Вуцов. "Белите" изравниха в 62-ата минута след точно изпълнена дузпа от Георги Вълчев, отсъдена за нарушение срещу Иван Минчев. В 83-ата минута Филип Кръсев наказа бившия си тим с елегантен удар от границата на наказателното поле.

Първият точен удар дойде в осмата минута. Уелтън проби отляво и върна топката назад към Билал Бари, който шутира от далечна дистанция, но Светослав Вуцов улови без проблеми. Три минути по-късно Вуцов с лекота улови слаб удар на Филип Кръстев.

В 24-ата минута Галчев центрира към Уелтън, той насочи топката към Илиян Стефанов, който стреля с глава и след намеса на Вуцов се стигна до двоен рикошет, като топката излезе в аут. Половин час след началото на двубоя Йон Бакеро получи центриране отляво от Людовик Соарес и нацели топката от въздуха, но я прати в аут.

В 37-ата минута Иван Минчев получи топката на границата на наказателното поле, обърна се елегантно и стреля, но не затрудни Николай Михайлов.

Минута по-късно Левски поведе. Галчев предостави прецизно центриране на главата на Илиян Стефанов, той стреля с глава и прати топката в мрежата на Светослав Вуцов.

Второто полувреме започна с по-активна игра на Славия. В 59-ата минута Гьоко Зайков центрира към Йон Бакеро, който стреля към вратата на Левски, но Михайлов улови без проблеми.

Малко по-късно "белите" получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение срещу Иван Минчев. Зад топката застана Георги Вълчев, който прати Николай Михайлов в обратния ъгъл е се разписа за 1:1 в 62-ата минута.

Пет минути по-късно Билал Бари отне топката от бившия си съотборник Гьоко Зайков, напредна по дясното крило и излезе на добра позиция, но стреля много високо над вратата на Светослав Вуцов.

Още в следващата си атака Левски излезе напред в резултата. Георги Миланов пусна към Филип Кръстев, който видя неразчетеното излизане на Вуцов и с елегантен удар успя да го прехвърли и да прати топката в далечния ъгъл за 1:2.

  Сподели
262