Левски взе Купата (видео)


FUTBOL-TV

Левски взе Купата (видео)

Левски победи ЦСКА във финала в турнира за Купата на България с 1:0 пред препълнените трибуни на Националния стадион "Васил Левски" и невероятна атмосфера.

Двата отбора започнаха сковано пред екзалтираните фенове и рядко успяваха да стигнат до чисто голово положение. "Червените" опитаха няколко центрирания в наказателното поле, но защитата на символичните гости изби. В 25-та минута Кери стреля опасно от пряк свободен удар, но топката профуча над вратата на съперника. Две по-късно Йомов проби отляво, центрира към далечната греда, където Вион засече от въздуха, но кълбото мина встрани от целта.

В 37-та минута Бари пропусна отлична възможност. Таранът на "сините" не се възползва от грешка на бранител в червено, който му заложи топката на седем метра пред голлинията, не стреля мигновено, а се опита да я побутне веднъж и в крайна сметка бе блокиран.

В 57-та минута Левски поведе с гол на Илиян Стефанов. След грешка на Юга, Кръстев подаде към Стефанов, който стреля от 19 метра и след рикошет в крака на Кох топката влетя в мрежата на Бусато за 1:0. В 83-та минута Цунами изстреля страхотна бомба с десния крак от 25 метра, но Бусато изби в корнер.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
346