София осъмна с плакати срещу министър Руди


Н. Гавазов

София осъмна с плакати срещу министър Руди

София осъмна с разлепени плакати на министъра на спорта Радостин Василев, повече известен с прякора Руди Гела. На тях той е гол до кръста, показващ мускули. На фона на това с големи букви е изписано Sport killer – убиец на спорта. На голото му тяло пък с червени букви е написано "Оставка“.

Плакатите са разлепени в целия център на столицата, а най-голяма концентрация има около ресорното на Василев министерство.

Това е поредното недоволство към министъра на спорта, който в началото на мандата си успя да се скара с редица федерации, а много от тях останаха без никакво финансиране.

Напомняме, че благодарение на министър Руди, страната ни за първи път в историята няма да участва на Световно първенство по вдигане на тежести за младежи. Биатлонистите месеци наред са без заплати, а федерациите четвърти месец са без финансиране, като в същото време продължават да отпадат от календара състезания и спортни мероприятия.

Според спортни деятели, единственото, с което се занимава Руди Гела е да провежда пиар-акции и да лобира за един клуб, заради което вече си спечели прозвището "първият частен министър на спорта".

"Всъщност Василев мнение и визия за спорта няма, просто гребе с пълни шепи от екстрите на министерския живот. В министерството използват парите от бюджета за спорт, за да си ходят в командировки в чужбина, а един подписан договор няма с клубовете“, споделят още спортни деятели. Според тях за първи път имат министър, който демонстрира пълно невежество в сферата, която ръководи.

"Той е срам за тези, които го препоръчаха за министър, и за тези, които го търпят на този пост“, възмущават се от федерациите.

  Сподели
551