Пардю: ЦСКА не е в най-добра форма! Помня последния си финал срещу Ман Юнайтед


FUTBOL-TV

Пардю: ЦСКА не е в най-добра форма! Помня последния си финал срещу Ман Юнайтед

Старши треньорът на ЦСКА Алън Пардю говори пред медиите на пресконференцията преди финала за Купата на страната.

"Смятам, че в края на сезона формата е нещо много важно. Нашият отбор не е в най-добрата си форма. Левски е в много добра моментна форма. Това е финал, един мач и ще ни даде страхотна възможност да покажем каквото можем“.

"Имам някакви идея в главата за вратарската позиция. Утре ще се взима решението. Мачът е много важен, но той няма нищо общо с бъдещето на клуба. Опитен мениджър съм. Все един от нас двамата трябва да загуби и бъдещето ни не трябва да е свързано с развоя на подобни мачове“.

"Не мисля, че вкарва допълнително напрежение, ами да ни мотивира да задърим трофея при нас. Това е най-голямото дерби на града. Има семейства, които са разделени. Изключително много страст ще има в този двубой не само на трибуните, но и на терена. Важно е страстта да е контролирана и от футболистите, и от 22-мата на терена“.

"Няма с какво да коментирам декларацията (на ръководството срещу съдията на мача). Нямам общо с нея. Моята работа е да изграждам отбор и да го подобрявам. Имаме 5-6 футболисти, които могат да изграят на по-високо ниво. Концентрирам се изцяло върху това“.

"Който загуби във финала, със сигурност ще е разочарован, независимо как е започнал сезона. Особено Левски, който е млад отбор. Ние не трябва да забравяме, че ЦСКА до средата на сезона се държеше  близо до Лудогорец и претендираше за титлата. Не успхяме да задържим това ниво. Дойдох в много трудна ситуация. Имаше доста наказани и контузени футболисти. Направихме равен в първия мач, продължихме за купата, успяхме да победим Славия. Напрежението в отбора спадна и можем да се концентрираме изцяло върху финала. Правя всичко възможно да покажа на играчите, че финалът е много важен и ще влезем максимално подготвени в него".

"Няма да има победен танц. Имал съм доста дълга кариера. Правил съм много неща и за някой от тях съжалявам. Често ми задават въпроси за този танц, който беше 2 секунди, но се направи голяма работа. Много от нешата не са верни за мен в интернет. Връщайи се назад към последния финал, който менажирах срещу Манчестър Юнайтед, много исках да го спечелим, не можах. Сега мога да вдигна нова купа. Благодаря на играчите, че стигнаха дотук. Ще направим всичко възможно за феновете на ЦСКА и ако всичко мине наред, ще празнуваме с тях“.

"Това е много хубава инициатива. Страхотна идея. Много е добре за феновете и за медиите (двамата треньори да дадат една пресконференция). Двамата мениджъри много се уважаваме. Като треньори бързаме да отидем да работим на тренировка. Страхотен пример е за феновете, че и двата отбора се уважават. Хората трябва да дойдат в неделя и да се насладят“, заяви бившият мениджър на Нюкасъл и Кристъл Палас.

97