ЦСКА и Левски няма да излъчат победител в редовното време


FUTBOL-TV

ЦСКА и Левски няма да излъчат победител в редовното време

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 15.05.2021г.
Час: 17:00 ч.
Съдия: Никола Попов


ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг във финален двубой от турнира за Купата на страната. Билетите за мача бяха разпродадени за един ден и стадионът ще бъде изпълнен почти до краен предел (ще има буферни зони). Двата тима стигнаха до тази фаза след като се сблъскаха с различни съперници, но със сигурност зарядът е огромен. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х в редовното време.

Актуалният носител на трофея ЦСКА през последните години бе фаворит в дербитата, но не и този път. "Армейците" са доста проблеми, най-вече от психологическа гледна точка. Преди броени седмици наставникът на тима Стойчо Младенов подаде оставка, обявявайки, че не получава цялата спортно-техническа власт. Той бе наследен от именития Алън Пардю. Бившият мениджър на Нюкасъл и Кристъл Палас не стартира особено добре, но в последния шампионатен мач, преди финала - отборът на ЦСКА игра доста по-добре и записа категоричен успех над Славия - 3:1.

Алън Пардю все още не е напълно наясно със стартовия състав за неделния финал. До последно той ще се чуди кой да застане под рамката, като към момента с по-големи шансове е Густаво Бусато. Вариант обаче е и Митко Евтимов.

Освен това треньорът на ЦСКА умува дали да не използва Амос Юга в центъра на защитата. Африканският халф пропусна последните две срещи на тима заради наказание и не е бил на терена от 21 април. Въпреки това той със сигурност ще започне като титуляр, но все още не е ясно дали ще е част от ариергарда, или ще действа в предмостието на отбраната. Юга игра като централен защитник в последното вечно дерби (0:0 на 17 април) по принуда, тъй като Томас Лам бе в Нидерландия заради раждането на сина си. Юга се представи на високо ниво, като действаше много стабилно в партньорство с Мено Кох.

С добро позициониране компенсира липсата на скорост, а се понрави и с активността си при изнасянето на топката. Юга игра добре като централен бранител и в първия двубой със Славия за купата, спечелен с 2:0.

В същото време Лам е доста колеблив и неубедителен в последните срещи. Именно той сгреши при попадението за Славия в последния мач на армейците, когато опита да се предпази при несполучлив удар на Радослав Кирилов и позволи на крилото на белите отново да стигне до топката и да преодолее Бусато.

Ако Пардю заложи на Лам за партньор на Кох, в средата на терена ще действат Юга и Жеферсон. А в случай че африканецът бъде върнат в по-задни позиции, до Жеферсон в средата на терена ще се избира между Мухар и Лам. Отляво и отдясно на защитата ще действат съответно Мазику и Турицов, а пред тях – Гарсес и Йомов. Трайно контузен е капитанът Юрген Матай. Той е аут до края на сезона.

Левски е считан за фаворит, най-вече заради настроенито в отбора и поредицата добри резултати след идването на Мъри Стоилов. След като във вторник футболистите проведоха двустранна игра и отработиха главно тактически задачи, в сряда заниманието, освен тактика, включваше и работа за кондиция.

За финала Мъри няма да може да разчита на юношеските национали Асен Митков и Антоан Стоянов, които ще играят за България на европейското първенство до 17 години в Израел. Митков е капитан на тима и по-рано през деня селекционерът Йордан Петков обяви, че много разчита на него. Като цяло обаче треньорът рядко разчита на тях и бе малко вероятно - двамата да запишат игрови минути в дербито. Иначе Мъри Стоилов няма особени проблеми и ще може да разчита на най-доброто за двубоя с ЦСКА.

В дните преди мача имаше и словестна престрелка. От ЦСКА излязоха със съобщение, че са недоволни от назначаването на Никола Попов за съдията на мача, като според "червените" реферът е близък приятел на Мъри. Самият треньор отвърна на удара, като заяви, че босът на ЦСКА Гриша Ганчев "е свикнал да назначава съдиите на българските мачове".

Напрежение имаше и в дните на пускане на билетите за мача. Само за няколко часа всички ценни хартийки за секторите "Б" и "В" бяха изчерпани. Феновете на Левски дори купиха около 2000 билета и за сектор "А", където ще бъдат настанени по-умерени привърженици на ЦСКА. От лагера на "червените" реагираха и обявиха, че всеки закупен билет за централната трибуна трябва да бъде презаварен през офисите на "Армията". От полицията пък обявиха, че фенове със сини шалчета и екипи няма да бъдат допускани в Сектор "А". Очакванията обаче са, че такива все пак ще има и не е изключено да има буферна зона и там.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
2071