ЦСКА завоюва второто място (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА завоюва второто място (видео)

ЦСКА победи Славия с 3:1 в мач от двадесет и деветия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия". Попаденията за "армейците" бяха дело на Георги Йомов във 2-ата и 20-ата минута и Жорди Кайседо в 36-ата.

Началото на срещата бе вихрено за "червените" и още във 2-ата минута Георги Йомов откри резултата - Греъм Кери проби отляво, пусна към точката на дузпата, където топката стигна до Йомов и българският национал от движение прати кълбото в мрежата - 1:0 за ЦСКА. В 20-ата минута двамата повториха "упражнението" и резултатът бе покачен на 2:0 след нова комбинация между Кери и Йомов, при която "червеният" номер 10 удвои преднината на тима си.

Активната игра на ЦСКА продължи и в 36-ата минута публиката на стадион "Българска армия" отново бе на крака - Кери центрира перфектно от пряк свободен удар по левия фланг и изскочилият от втора позиция Кайседо засече неспасяемо в мрежата за 3:0.

След почивката "армейците" намалиха темпото и гостите се възползваха по най-добрия начин чрез Радослав Кирилов намали на 1:3. Треньорът на ЦСКА Алън Пардю реагира и смени Йоан Баи със свежия Тибо Вион.

В 80-ата минута Вион проби отлично през центъра, пусна надясно към нахлуващия Йомов, който без да се бави центрира към границата на вратарското поле, където Кайседо засече с глава. Вратарят на Славия Вуцов обаче реагира перфектно и спаси вратата си от нов гол. До края на срещата нямаше други интересни ситуации и двубоят приключи със заслужена победа на ЦСКА с 3:1 над Славия. Със спечелените 3 точки момчетата на Алън Пардю си осигуриха място в европейските клубни турнири като вече са недостижими на втората позиция два кръга преди края на шампионата с актив от 56 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
418