ЦСКА няма да постигне успех срещу Славия


FUTBOL-TV

ЦСКА няма да постигне успех срещу Славия

ЦСКА - Славия
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 06.05.2021г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Иво Андреев


ЦСКА приема Славия на "Армията" в двубой от плейофната фаза в родния шампионат. Двата тима премериха сили преди броени дни, когато "белите" успяха да победят като гост с 2:0 и по този начин изравниха общия резултат в полуфиналната серия за Купата на страната. При дузпите обаче ЦСКА успя да триумфира и да достигне финала. Сега двубоят изглежда повече за престиж. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Възстановяването на полузащитника на ЦСКА Федерико Варела върви по план и се очаква футболистът да бъде готов за игра съвсем скоро. Аржентинският халф получи разтежение в мача-реванш срещу Славия от 1/2-финалите на турнира за Купата на България, като в близките дни треньорският щаб ще прецени дали ще може да разчита на него за предстоящия двубой с "белите". По-вероятно е той да остане на пейката, но да се появи като резерва.

Друг от контузените футболисти в ЦСКА - Юрген Матай, продължава да се готви индивидуално и започна активни упражнения за възстановяване на мускулатурата. Нидерландският защитник премина прегледи, които ще покажат нивото на възстановяване от получената травма, като първоначалните прогнози бяха за 8-седмичен цикъл на лечение и завръщане към тренировки за старта на лятната подготовка. Капитанът е аут за предстоящите мачове.

До дни ще стане ясно и докога ще отсъства Бисмарк Чарлс. Нападателят на ЦСКА е с разкъсване на сухожилието на квадрицепса, като в момента медицинският щаб на клуба очаква потвърждение от чуждестранни специалисти за това докога играчът няма да може да тренира.

Ахмед Ахмедов, който от есента се възстановява след операция, пък вече се готви наравно с останалите си съотборници и дори проведе две занимания на пълни обороти заедно с основната група. Нападателя започва да трупа игрова практика, след което треньорският щаб ще прецени кога ще разчита на него. Не е изключено той да се появи в игра срещу Славия.

След мача с Лудогорец през уикенда няма футболисти с оплаквания и вчера играчите подновиха тренировки, след като получиха ден почивка след срещата в Разград.

Спортно-техническият щаб на ЦСКА ще съхрани Томас Лам за финала за Купата срещу Левски. Той няма да попадне в стартовата единайсеторка за предстоящия сблъсък със Славия. Причината финландецът да не бъде титуляр е, че има 4 натрупани жълти картона. При нов ще бъде наказан от Дисциплинарната комисия на БФС с лишаване от състезателни права за 1 двубой. Отсъствието на 28-годишния играч поставя под въпрос кой ще действа в центъра на защитата редом до Мено Кох.

Освен като бранител финландецът може да действа и като дефанзивен халф. Подобна на тази с Лам е и ситуацията с хърватския халф Карло Мухар. За него обаче тепърва ще се преценява дали да играе срещу белите.

В дните преди мача босът на Славия Венци Стефанов прогнозира Вечното дерби, като обяви, че феновете на Левски ще са тези, които ще си тръгнат щастливи от финала.

Иначе след наказание се завръщат вратарят Светослав Вуцов, както и самият треньор на Славия - Златомир Загорчич. И двамата бяха санкционирани и пропуснаха срещата с Черно море от преди броени дни.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - СЛАВИЯ 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
689