Протест срещу БФС блокира пътя Велинград – София


FUTBOL-TV

Протест срещу БФС блокира пътя Велинград – София

С 30 минутна блокада на пътя Велинград - София фенове, футболисти, ръководители и ветерани на футболните клубове Балкан Варвара и Зенит Ветрен дол, протестираха срещу БФС във връзка с изважданеto на двата клуба от първенствата на "А" и "Б" РФГ - Пазарджик. Протестът им бе подкрепен от кметът на община Септември Васка Рачева и местният кмет Димитър Деянов, съобщи marica.bg.

"Тук сме за да подкрепим на 100 процента отбора на Балкан(Варвара) и заедно да се опълчим срещу решението на БФС за изваждането от участие в първенството на този клуб. Хората в София явно не знаят манталитета на варварци и колко е важен този футболен тим за село Варвара и като цяло за общината ни. Не може заради някаква запетайка в закона да лишат цяло едно населено място от футбола, който в събота и неделя сред основните развлечения на участници и техните фенове", заяви позицията си кметът на Общината Васка Рачева, цитирана от Топспорт. На демонстрацията тя бе съпровождана от нейният съпруг и бивш кмет на Септември Марин Рачев. Той пък взе отношение като бивш президент и спонсор на септемврийския Локомотив в период 2009-2011 г.

"Още преди 11 години като бях начело на ФК Локомотив Септември ние бяхме сред първите протестирали срещу настоящото ръководство на БФС, което си служеше и тогава с нечестни похвати. Сега отбори от цялата страна се надигат срещу Михайлов и компания за да се възпротивят срещу техните репресивни методи. В момента се надига едно недоволство, което тепърва ръководството на БФС ще усети", коментира Рачев, показвайки снимка от един подобен протест на Локо срещу БФС през зимата на 2011 г.

"Ние, подобно на колегите от Балкан също вече месец и половина не играем футбол заради репресиите на БФС. Говорят за уж документални неуредици, които точно те не желаят да коригират. А ние в последните 3 години сме играли по същия начин, Въпросът е - как са ни събирали такси, и са ни пускали да играем 3 години със същите документи, а след конгреса на Бербатов през март, който ние подкрепихме публично, изведнъж станахме недопустими до участие и лишават с лека ръка цяло едно село от организиран футбол". Това пък сподели футболистът на ФК Зенит(Ветрен дол) Димитър Пашев.

"Наказани сме като инакомислещи - без истинска и правно обоснована причина. Вече шест седмици подред ние не играем, защото така са решили няколко човека в БФС. Решение няма, има едно тупкане на топката, замаскирано с очакване за позиция на някаква СТК. Те само се събират и отлагат мачовете ни, докато свърши самото първенство", взе отношение и един от най-опитните в отбора на Балкан - Веселин Банчев.

Заради блокадата на пътя Велинград - София в началото на дефилето се оформи дълга колона от автомобили, чиито водачи обаче стоически изчакаха края на демонстрацията, след което безпроблемно продължиха по пътя си, насочвани от катаджиите при РПУ - Септември.

Снимка: Топспорт

  Сподели
343