Стоилов: Ако не мислехме за финала, щяхме да затворим мача по-рано (видео)


FUTBOL-TV

Стоилов: Ако не мислехме за финала, щяхме да затворим мача по-рано (видео)

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, коментира победата с 2:0 над Ботев Пловдив

"Вярно е, че мачът се разви благоприятно за нас. Вкарахме два бързи гола, вторият беше доста красив. През второто полувреме мачът се затвори, но имам сериозни забележки към нашето представяне. Не бяхме на максималните си скорост и концентрация. Цяла седмица се опитвам да втълпя на футболистите, че е важно да забравим финала. Явно не успях по най-добрия начин. Но щом спечелихме, е добър мач за нас", заяви Стоилов. 

"Ако мислим за финала, имаше възможност още рано-рано да приключим в първенството. И трето, и четвърто място евентуално дават участие в Европа. Левски не може да се откаже. Под никаква форма не оправдавам такива внушения "мислим за финала". Пред 10 хиляди човека Левски всеки мач трябва да играе добре. Дори да губим, трябва да играем нашия стил." 

"Това идва повече от индивидуалната техника. Подсказваме да се шутира, но чак да е специално отработено... Важно е да развиваме игровия си стил, една загуба или победа не трябва да обърква главите им. Имах сериозни притеснения за това и те се потвърдиха."

"Несериозно е да коментираме Ивелин Попов, трябва да намери максималната си спортна форма и ще бъде полезен. Аз знам неговите качества. По-важно е отборът да се концентрира върху двете възможности за Европа, при нас няма мачове без значение. Дори да загубим и двете, ние трябва да играем на живот и смърт." 

"Трябва да подкрепяме повече собствените си отбори и да гледаме другите. Аз искам футболът да носи радост на хората", завърши Стоилов в ефира на Диема Спорт. 

  Сподели
376