Левски удари Ботев, преследвайки "План Б" за евротурнирите (видео)


FUTBOL-TV

Левски удари Ботев, преследвайки

Левски се наложи над гостуващия Ботев Пловдив с 2:0 на "Герена" в среща от плейофите на родния шампионат. Така "сините" се доближиха само три точки именно от Ботев, който заема 3-тата позиция. Хората на Станимир Стоилов направиха важна крачка към топ 3, каквато е целта на отбора за евентуално участие в евротурнирите. Разбира се, голямата цел на тима ще е това да стане чрез спечелване на турнира за Купата на България, където обаче на финала ще спорят с ЦСКА.

В 10-ата минута Мертенс игра с ръка в наказателното поле, но реферът даде знак играта да продължи. Секунди по-късно помощниците му го пратиха да гледа ВАР, а след видео повторенията съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Кръстев, който през седмицата бе пожелан и от “жълто-черните", хладнокръвно излъга Аргилашки и прати топката в долния десен ъгъл на вратаря за 1:0.

В 36-ата минута Левски поведе с 2:0 с фантастичен гол на Сонко Сундберг. Защитникът получи топката на 30 метра от голлинията на Ботев и след като никой не го атакува, отправи бомбен шут, при който топката се удари в напречната греда и влетя в мрежата на Аргилашки. За национала на Гамбия Сундберг попадението бе първо със "синия" екип.

Виктор Генев отправи много далечен удар в 48-ата минута, но топката срещна напречната греда на вратата на Николай Михайлов. 

Ботев Пловдив направи много сериозен пропуск в 53-ата минута, когато Антоан Бароан бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Левски, но стреля много неточно в аут.  До края до нов гол така и не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
565