Арда спря Берое за евротурнирите (видео)


FUTBOL-TV

Арда спря Берое за евротурнирите (видео)

Берое и Арда завършиха наравно 2:2 в мач 3-ия кръг на плейофа за 7-10 място вefbet Лига. Старозагорци трябва много да съжаляват, че изпуснаха победата, тъй като до 90-ата минута имаха преднина в резултата и бяха с човек повече на терена.

Петър Хубчев, както и двама от неговите помощници – Левон Апкарян и Армен Амбарцумян бяха наказани за този двубой и тимът бе воден от Иван Желев. 

В 18-ата минута Стив фуртадо напредна по крилото, след което намери Давиде Мариани. Швейцарецът прати топката в мрежата със страхотен шут от около 25 м – 1:0.

Минута след подновяване на играта Йорданов върна за Ковачев, който отправи силен и точен удар от границата на пеналта, но Ганев спаси. В 28-ата минута на два пъти топката бе центрирана опасно в наказателното поле на гостите. В първия случай Бен Юсеф свали за Фал, но защитник се намеси, а веднага след това след центриране Джонатан Петков успя да се намеси пред Фал.

В 32-ата минута последва още един страхотен шанс за Берое, при който Фал бе изведен зад гърба на отбраната и успя да излезе сам срещу Луков. Вратарят обаче се намеси страхотно и спаси удара на нападателя. Седем минути след това Йорданов получи извеждащ пас в пеналта и намери непокрития Александър Георгиев, който прати топката в мрежата, но реферът маркира засада.

Второто полувреме започна с бърза размяна на голове. Първо Даниел Генов навлезе в наказателното поле и намери Серкан Юсеин, който без проблем прати топката в мрежата за 2:0.

Само две минути след това обаче Арда върна едно попадение чрез Иван Коконов, който се възползва от извеждащо подаване на Ковачев – 2:1.

След час игра Фал получи топката от Камара на границата на пеналта и пробва удар, но топката рикошира и не затрудни Луков, който улови. Две минути след това Кики пробва удар по диагонала, но не намери очертанията.

Гостите останаха с човек по-малко в 72-ата минута след втори жълт картон за Светослав Ковачев.

Пет минути преди края на срещата Зехиров навлезе в наказателното поле и успя да намери Коконов, който стреля, но над вратата.

Гостите получиха право да изпълнят дузпа в поселдната минута на мача и Тонислав Йорданов реализира за 2:2.

В първата минута от добавеното време Генов получи на границата на наказателното поле и стреля, но топката мина на метър от гредата.

Това бе всичко в срещата и двата тима спечелиха по една точка.

Това бе всичко за първата част и двата тима се оттеглиха на почивка с гол преднина в полза на "зелено-белите“.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
255