Спас Делев: Никога няма да играя за Левски!


В. Мухарски

Спас Делев: Никога няма да играя за Левски!

Звездата на ЦСКА Спас Делев заяви, че никога не би играл за отбора на Левски. Нападателят на "червените" бе избран за играч на месец март в анкета на "Пресклуб България". На второ място в класирането е останал играчът на Литекс Дока.

"Благодаря за наградата. Тя нямаше да бъде факт, без помощта на съотборниците и треньора. Първият ни полусезон не беше добър, но със смяната на наставника нещата се промениха. Господин Радуканов ми намери точното място на терена и искам да му благодаря. Той ми казва да не се притеснявам и във всеки мач давам всичко от себе си. При другите треньори не играех често, докато сега не е така и това ми дава самочувствие. Милен Радуканов е млад треньор и може да се постави на мястото на играчите, знае какво е в нашите глави и така нещата се получават", заяви Делев.

"Надявам се да не се главозамайвам. Засега вниманието ми е концентрирано в тренировки и мачовете с ЦСКА, не мисля за трансфери, има време за това. Още не сме се отказали от титлата. Предстои ни мач със Славия, не знам дали това за тях е мачът на годината, но ние излизаме като във всеки друг мач - само и единствено за победа. През есента загубихме на стадиона в квартал "Овча Купел", но сега сме мотивирани да спечелим три точки", категоричен бе националът.

"Никога не бих играл за Левски. Още от малък съм цесекар и това просто няма как да стане. Не мога да кажа, защо в момента от Пирин не ме харесват. Докато бях там ме уважаваха. Не знам какво искат, може би да не се развивам като футболист", добави Делев

Младата надежда на ЦСКА коментира изказването на Димитър Пенев. Както е известно най-добрият треньор на миналия век заяви, че Делев е новият Стоичков.

"Не се чувствам като новия Стоичков. Надявам се един ден да стана като него. От националния отбор станах добър приятел с Ивелин Попов, говорим си по телефона, чуваме се. Той обаче не е споделял с мен за интерес от страна на турски клубове към мен. Нямам желание да коментирам Дембеле. Всеки нападател иска да стане голмайстор и това е нормално. Много ще се радвам, че скоро ще играем на стадион "Българска армия", там ще е много по-добре от колкото да излизаме на други съоражения", смята Делев.

Той коментира и част от личния си живот: "В момента нямам сериозна приятелка, несериозни имам доста. Изписаха се доста неприятни и неверни неща по тази тема", завърши голмайсторът на ЦСКА.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
149