Левски и Ботев Пловдив няма да излъчат победител


FUTBOL-TV

Левски и Ботев Пловдив няма да излъчат победител

Левски - Ботев Пловдив
Стадион: "Виваком Арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 30.04.2021г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Георги Димитров


Левски приема Ботев Пловдив на "Герена" в среща от плейофната фаза в родния шампионат. Двубоят е труден за прогнозиране, най-вече заради добрата форма и на двата отбора. "Канарчетата" се опитват да се отвърдят в топ 3, а евентуален успех на Левски ще доближи "сините" на три точки от мястото на съперника. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

В лагера на Левски мислят повече за финала за Купата, но не са се отказали да преследват и План Б - място в топ 3. Именно на 3-та позиция се намира към момента Ботев Пловдив, но разликата може да бъде стопена.

Юношеският национал Асен Митков поднови тренировки с Левски. Младият полузащитник се контузи по време на успешните квалификации за Евро 2022 на националния отбор до 17 преди месец, но вече е по-близо до завръщане. На вчерашната тренировка на "Герена" изпълняваше индивидуални бегови упражнения. Все още не е ясно дали Митков ще успее да се възстанови за някои от следващите мачове на “сините", но надеждата е да бъде в състава на националите за шампионата в Израел, който започва на 16 май. Така той е аут за мача с Ботев.

Иначе голямата новина от последните няколко часа е, че Ивелин Попов парафира с Левски. Той обаче ще бъде използван чак от следващия сезон.

Добрата новина за Левски, конкретно за мача с Ботев е, че Илиян Стефанов изтърпя наказанието си от един мач и вече ще е на линия за срещата.

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич е наблегнал сериозно на разузнаването на следващия съперник на тима. Босненският специалист е изгледал куп мачове на Левски напоследък. Валентич е бил категоричен, че Станимир Стоилов е променил коренно "сините" през пролетта.

Специалистът реши да няма контрола за Ботев в паузата, въпреки че е имал време за това. До последно той ще се надява Антоан Бароан да бъде възстановен от контузията си. Ако това не се случи, на върха на атаката на "Герена" ще е отново Мохамед Брахими. Французинът започна срещу Черно море, но пак почувства болка и бе заменен от бившия играч на Пирин Благоевград.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
716