Пробвайте знак Х за Лудогорец - ЦСКА


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Лудогорец - ЦСКА

Лудогорец - ЦСКА
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 30.04.2021г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Радослав Гидженов


ЦСКА гостува на Лудогорец в Разград в среща от плейофната фаза в родния шампионат. Двубоят реално е без значение за домакините, които вече си подпечатаха поредната титла. Трите точки може би са важни единствено за ЦСКА, които ще искат да си гарантират поне 2-ро място, даващо право на участие в евротурнирите. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Шест дни след драматичния полуфинал за Купата срещу Славия, от ЦСКА продължават с пълното мълчание относно треньорския пост. Двубоят беше вторият от официално обявените два мача за Алън Пардю начело на "червените". Информациите от "Българска армия“ и Панчарево са оскъдни, но поне на този етап е ясно, че бившият мениджър на Нюкасъл и Кристъл Палас продължава да води тренировките на отбора.

Вчера ЦСКА имаше само едно занимание преди обед, а за днес са предвидени две тренировки. В крайна сметка Пардю почти сигурно ще изведе отбора в събота срещу Лудогорец в дербито от втория кръг на плейофите в Топ 6 наefbet Лига. Според различни източници британският специалист е дал принципното си съгласие пред шефовете да остане треньор до края на сезона, но ръководството предпочита да не обявява официалния срок на ангажимента му. За сравнение, два дни след раздялата със Стойчо Младенов от "Армията“ публикуваха на сайта си новината, че Пардю ще води тима за два мача – дербито с Левски (0:0) и реванша със Славия (0:2 и 7:6 при дузпите).

В спортно-технически план визитата в Разград се превръща в същински ребус за временния наставник. Към наказаните Турицов, Жеферсон, Вион, Юга и Кери се присъединиха и двама контузени, които също са аут за мача с Лудогорец. Разтежението на Бисмарк Чарлс се е оказало по-сериозно и въпреки опитите на ганаеца да тренира наравно със съоборниците си, 20-годишният нападател е възможно да пропусне дори остатъка от сезона. Вторият с по-сериозна травма е Феде Варела. Кадровите проблеми ще дадат шанс на редица юноши да се качат на клубния автобус утре, а за титуляри са гласени малко по-опитните Асен Дончев (20 г.) и Християн Петров (19 г.). Със сигурност на вратата отново ще е Димитър Евтимов, който измести титулярът до скоро - Густаво Бусато.

В Лагера на Лудогорец настроението се помръчи малко. След като си спечелиха титлата, дни по-късно разградчани отпаднаха от турнира за Купата на страната. FTV обаче разбра, че този турнир изобщо не е бил цел номер 1 на тима. Така или иначе треньорският щаб ще може да направи малко експерименти до края на сезона.

От Лудогорец извадиха статистиката преди мача, като тя е в тяхна полза. Като цяло единственият сезон, в който Лудогорец не победи ЦСКА, както в Разград, така и в София бе 2019/20. Срещата в Разград тогава приключи 0:0, а в София имаше два двубоя, които също завършиха без победител – 0:0 и 1:1.

Преди 2015 г. ЦСКА винаги губеше в Разград, като дори не вкарваше гол. Първото попадение за "червените" бе дело на Густаво Кулма. Колумбиецът вкара почетния гол в края на срещата при загубата с 1:2 през есента на 2016-а. В споменатия вече сезон на единствената "червена" победа в Разград се изиграха и единствените два мача, в които ЦСКА вкара 2 гола там.

Вторият, който бе и доста решителен за титлата, ЦСКА загуби с 2:3 на 6 април 2018-а. Това бе и единственият двубой, в който "армейците" първи вкараха гол. Точен за тях тогава бе Кирил Десподов в края на първото полувреме от пряк свободен удар. След това ЦСКА втори път поведе – с 1:2 чрез Рубен Пинто, но Лудогорец направи пълен шампионски обрат. В 85-ата минута Клаудиу Кешерю изравни, а Якуб Шверчок с втория си гол в мача донесе победата за своя отбор.

Интересното е, че от този сблъсък насам, ЦСКА няма отбелязан гол за първенство в Разград. А се изиграха цели 5 срещи. Ако не падне гол във вратата на Лудогорец гостите от София ще изравнят антирекорда си от 6 поредни визити срещу този съперник за първенство, в които не се разписват.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
433