Ясен Петров: Възхищавам се на Карло Анчелоти


FUTBOL-TV

Ясен Петров: Възхищавам се на Карло Анчелоти

Селекционерът на България Ясен Петров се възхищава най-много на Карло Анчелоти измежду водещите футболни наставници в света. Пред "Гонг" Петров признава, че завижда на треньора на Реал (М) за хладнокръвието.

"Този, на когото аз се възхищавам, е Карло Анчелоти. Харесва ми на първо място спокойствието му. Виждам уважението в него. Един човек, който никога не е говорил за съдии, никога не е говорил против своите играчи. Един човек, който е уважаван навсякъде, където е бил. Навсякъде", каза Джанини. И допълни, че най-много се е учил от Динко Дерменджиев.

"Не искам да обиждам никого, защото аз съм имал много треньори. Но този, който ми даде пътя в професионалния футбол, лека му пръст, е Динко Дерменджиев. Един от хората, който най-много ми е повлиял върху мисленото ми за футбола. Работил съм с много силни треньори. Ако тръгна да ги изреждам, някои ще забравя и не искам да се обижда, но с този, с който започнах, защото това е човекът, който ме вкара в професионалния футбол От всеки съм "крал" по нещо. Това е професия и в нея се "краде" от време на време по нещо. Но Чико беше нещо ... как да ви кажа", сподели Ясен Петров.

  Сподели
292