Добри новини на "Герена" - унгарци искат да купят Краев


FUTBOL-TV

Добри новини на

Скаути на Ференцварош са харесали за летен трансфер халфа на Левски Андриан Краев, твърди “Тема Спорт". Представители на унгарския гранд са били в ложите на стадион “Георги Аспарухов" по време на полуфинала-реванш за Купата на България срещу Лудогорец. Краев игра много силно в деафанзивен план срещу разградчани и отне доста топки. 

23-годишният полузщитник е един от най-използваните футболисти от “сините" през този сезон. Той е бил на терена в 28 мача - 23 за първенство, както и 5 за Купата на България. Той има на сметката си и 2 гола. Бе точен по веднъж в шампионатните мачове на “Георги Аспарухов" срещу Царско село (3:1) и Локомотив Пд (2:1). 

Андриан, който е брат на бившия играч на Левски Божидар Краев, бе привлечен при “сините" през есента на 2020 година от Хебър. Той бе пробван на няколко поста от треньорските щабове на “сините" - най-често бе пускан като офанзивен халф, имаше мачове и като централен нападател. Още със завръщането си на “Герена" Станимир Стоилов промени позицията на Андриан и го върна в центъра на терена, възлагайки му по-дефанзивни функции. 

Наред с Краев от Ференцварош са харесали и централния защитник на “сините" Хосе Кордоба. Панамският национал вече е в полезрението на доста чуждестранни клубове. Изявите му на няколко пъти са наблюдавани на живо от представители на английския Мидълзбро, който е част от Чемпиъншип. Наред с това към бранителя са проявили интерес и от италиански клубове. 

Ако на “Герена" получат добра оферта за Кордоба, то още през лятото ще се стигне до продажбата му. Това ще е отлична новина, тъй като от клуба на няколко пъти обявиха, че всички играчи се продават.

  Сподели
537