Челси ще сломи надеждите на Арсенал за титла


.

 Челси ще сломи надеждите на Арсенал за титла

Челси посреща Арсенал в дербито на Премиършип тази неделя. Двата тима са в доста различна ситуация. “Сините” са лидер с 33 точки, което с 10 повече от техния съперник, който е на 5-ата позиция.

Във Висшата лига Челси има 10 победи, 3 равенства и само 1 загуба. Интересното тази година е, че тимът е по-нестабилен на “Стамфорд Бридж”, където записа поражение от Ливърпул и равенства с Манчестър Юнайтед и Нюкасъл. Мачът с Арсенал ще е третото голямо дерби през този сезон, в което “сините” са домакин и те трябва да вземат поне него, защото през втория полусезон са гости на големите си съперници. В Шампионската лига Челси е единственият тим, който все още не е сигурен за следващата фаза. За да я достигнат момчетата на Сколари трябва да спечелят последния си двубой с румънския Клуж. В сряда срещу Бордо се видя, че поставени под натиск едни от най-големите звезди в света могат да сбъркат. Шансът попречи на французите да спечелят важна победа.

В същото време Арсенал е спокоен за участието си във фазата на директните елиминации. Класирането стана след измъчена победа над Динамо Киев. В Премиършип обаче нещата не вървят никак добре за “топчиите”. Те имат вече цели 5 загуби, някои от които от отбори като Стоук, Хъл Сити и Фулъм. Другите две от конкуренти за място в четворката – Астън Вила и Манчестър Сити. Нехарактерно за Арсен Венгер е да вижда отбора си да пада на “Емирейтс”, но това стана цели 2 пъти тази година. Преди три седмици Арсенал също беше в ужасна дупка, но някак си победи Манчестър Юнайтед и всички заговориха за възраждане на надеждите за титла. След това обаче нещата пак тръгнаха на зле като отбора се изпокара след признанията на Уилям Гала. Французинът загуби капитанската лента, която премина в младия Фабрегас.

Преди такова дерби най-добре да се надникне в историята. Миналият сезон двата тима си разделиха по една домакинска победа, като на “Стамфорд Бридж” мачът завърши 2:1. По-миналия сезон пък и двете срещи бяха равни – 1:1.
Луиш Фелиеп Сколари няма да може да разчита на нападателя Дидие Дрогба, който е наказан заради изцепките си в мача за Карлинг къп срещу Бърнли. Рикардо Карвальо вероятно ще се завърне след контузия в коляното. Поради това на пейката ще остане някой от заместниците му в последните седмици – Алекс или Бранислав Иванович. Михаел Есиен, Белети и Ди Санто са контузени. Джо Коул е под въпрос.

За Арсен Венгер имаше някои добри новини. Емануел Адебайор, Самир Насри и Бакари Саня преминаха успешно медицинските тестове и могат да се завърнат в игра. Тео Уолкът, Едуардо, Росицки, Диаби, Туре и Ебуе пропускат мача.

Устремилият се към титлата Челси не би си позволил да изгуби нови точки в голямо дерби с отбор от Топ 4 у дома, защото през втората половина на сезона гостува и на трите си съперника. Все пак мачовете с Арсенал винаги са били непредвидими като са опъвали нервите на наставници и футболисти до краен предел. Гостите имат своите шансове, особено ако покажат играта от двубоя с Манчестър Юнайтед. Челси обаче няма да им позволи да играят толкова открит футбол и мачът ще е доста по затворен от зрелището преди 3 седмици. Ако домакините ударят първи ще спечелят, допуснат ли гол, с които да изостанат в резултата мачът отива към равенство.

Вероятни състави:

Челси: Чех, Босингва, Тери, Карвальо, А Коул, Дж Коул, Лампард, Деко, Микел, Малуда, Анелка

Арсенал: Алмуня, Саня, Силвестър, Галас, Клиши, Денислон, Фабрегас, Сонг. Рамзи, Ван Перси, Адебайор

Последни 6 мача:

Челси: РРПРПЗ
Арсенал: ПЗЗППР

Прогноза – 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22