ЦСКА се класирана за финал след продължения и дузпи


FUTBOL-TV

ЦСКА се класирана за финал след продължения и дузпи

ЦСКА се класира за трета поредна година за финал в турнира за Купата на България след победа над Славия след изпълнение на дузпи в реванша от полуфиналите, игран на стадион "Българаска армия". В редовното време срещата приключи с победа на гостите с 2:0 и след общ резултат 2:2 се стигна до продължения.

Преди началото на мача изпълнителният директор на "армейците" Филип Филипов връчи фланелка с номер 100 и почетен плакет за заслуги на Греъм Кери, който в миналия кръг от Първа лига изигра своя 101-ви мач с червения екип. За три сезона в ЦСКА ирландското крило има на сметката си 11 попадения и 26 асистенции.

Началото бе отлично за "червените", които бяха подкрепяни мощно от трибуните, и още в 3-ата минута Кайседо можеше да открие резултата - Варела центрира от фаул и сложи топката на главата на голаджията, който засече перфектно, но вратарят на гостите плонжира и изби в корнер.

В 8-ата минута обаче гостите нанесоха неочакван удар след бърза контраатака, при която Тасев откри в полза на "белите". Възпитаниците на Алън Пардю още се възстановяваха от шока, когато Славия вкара втори гол след далечен изстрел на Иван Минчев.

В 16-ата минута дойде и най-скандалното положение - Кайседо засече с глава след центриране отдясно, топката бе избита далеч зад голлинията, но неясно защо попадението не бе зачетено въпреки, че кълбото бе очевадно вътре. ЦСКА продължи да натиска и да търси попадение, но гостите умело се бранеха и не допуснаха попадение до края на първото полувреме. Малко преди края на първата част пък Варела се контузи и бе заменен принудително от Греъм Кери.

След почивката "червените" натиснаха, но трудно стигаха до чисти положения. Гарсес пробва шут отдалеч, но топката мина встрани, а после при три поредни ъглови удара "армейците" така и не успяха да матират "бялата" защита. В 68-ата минута Юга центрира отдясно към Гарсес, който засече с глава, но Вуцов отново спаси.

В игра се появи и Яник Вилдсхут на мястото на Гарсес, но попадението за ЦСКА така и не падаше. Мено Кох на два пъти не успя да засече с глава центриране от корнер, а в последната минута на редовното време Карло Мухар пропиля златен шанс, след като на метър от голлинията прати топката с глава над вратата. По този начин се стигна до две продължения от по 15 мнинути.

В 120-ата минута Йоан Баи бе повален в наказателното поле на Славия и бе изведен от стадиона с линейка. Сигнал от съдията Волен Чинков за нарушение срещу Баи така и не последва. Последваха изпълнения на дузпи. При тях "армейците" показаха железни нерви и спечелиха със 7:6, а стражът Димитър Евтимов спаси две дузпи на противника.

  Сподели
272