Здравата защита на Севиля ще удържи мощната атака на Барса


.

Здравата защита на Севиля ще удържи мощната атака на Барса

Барселона навлиза в серия от 4 мача срещу съперници за титлата. Първата от тези срещи за временния лидер в Примера е срещу Севиля на тежкия за гостуване “Санчес Писхуан”. До тук каталунците играят страхотен футбол и вкарват често по 5-6 гола. Сега обаче започват истинските тестове срещу отбори, които трудно ще им позволяват да си разиграват коня.

Севиля засега заема 5-ата позиция в таблицата с 24 точки има 5 по-малко от лидерите. В последния си мач андалусийци направиха равенство с Валенсия. Тимът има страхотна защита, която в 12 мача е допуснала едва 8 гола. Дори Барса има 9 в своята врата. В турнира за Купата на УЕФА те нямаха мач защото им бе ред да почиват, така че ще са свежи за дербито. Единственият отсъстващ в състава на Маноло Хименес е Хесус Навас, който е наказан за натрупани картони. Завръщат се обаче Абдулай Конко и Жулиен Ескюде.

За разлика от Севиля Барселона игра решителен за първото място в групата си двубой срещу Спортинг Лисабон, който спечели с гръмкото 5:2. Както споменахме Барса влиза в тежка серия като след Севиля играе с Валенсия, Реал и Виляреал.  В последния кръг от Примера “блаугранас” срещна Хетафе на “Камп ноу” и стигна само до 1:1, което позволи на Реал да се доближи само на 3 точки. Карлес Пуйол и Яя Туре получиха почивка в Шампионската лига и сега се завръщат свежи. Иниеста, Абидал и Милито все още са контузени.

Доста интересни са мачовете между двата тима от 2005 година насам. През сезон 2005/2006 двата тима си разделиха по 1 победа, като всеки спечели пред собствена публика. В началото на следващия сезон те се срещнаха във финала за Суперкупата на Европа и Севиля буквално размаза Барса за 3:0. След това в Примера последваха отново домакински победи и пак с малка разлика. През изминалия сезон Барселона спечели у дома, а мачът на “Санчес Писхуан” завърши наравно. Двата тима имаха шанс да се срещнат и в 1/8-финалите за Купата на Краля – 2 хикса, 00 и 1:1 и Барса продължи с гол на чужд терен.

Очевидно битките между тези два съперника винаги са тежки и непредвидими. От 2004 година Барселона няма победа като гост. Домакините са по-свежи и от позицията на преследващ тим ще са по-мотивирани да скъсят дистанцията. Защитата им е силна и може да спре голова машина като каталунците. Те от своя страна ще искат да влезнат в тежката серия с победа, защото им предстои да изгубят все някъде точки. Вероятността това да стане още в събота е много голяма.

Вероятни състави: 

Севиля: Палоп, Наваро, Москера, Скилачи, Ескюде, Душер, Ренато, Адриано, Ромарик, Фабиано, Кануте

Барселона: Валдес, Алвеш, Пике, Маркес, Пуйол, Шави, Туре, Кейта, Меси, Ето’о, Анри

Последни 6 мача:
Севиля: РПППЗП
Барселона: ПРПППР

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28