Вечното дерби остана без голове


FUTBOL-TV

Вечното дерби остана без голове

ЦСКА и Левски завършиха наравно 0:0  в мач от двадесет и седмия кръг на Първа лига, игран на Националния стадион "Васил Левски".

След равностойно начало на срещата "армейците" се настаниха в половината на съперника си и организираха няколко опасни атаки, които доведоха до няколко корнера пред вратата на символичните гости. Възпитаниците на Алън Пардю обаче не успяха да се възползват от възможностите да затруднят Михайлов и играта продължи да се задържа в средата на терена с разменено надмощие.

Десетина минути преди края на първата част голмайсторът на ЦСКА Жорди Кайседо опита да изненада стража на Левски, след като спря на гърди пред наказателното поле на "сините", обърна се и шутира от воле, но топката мина встрани от целта. Реално първата част завърши без точен удар.

В 57-ата минута бърза контраатака на ЦСКА изведе Баи отляво в наказателното поле на Левски, французинът върна към нахлуващия Греъм Кери, който светкавично стреля с левия крак в далечния ъгъл на вратата. Михайлов обаче се разтегна и успя в последния момент да избие в ъглов удар. "Армейците" продължиха да атакуват и в 61-ата минута Греъм Кери подаде към Маурисио Гарсес, който стреля встрани от вратата.

Последва нарушение на Цунами срещу Иван Турицов отдясно. Зад топката застана Кери, който стреля силно, но кълбото рикошира в противников играч и излезе в корнер.

В 72-ата минута Гарсес най-накрая успя да прати топката в мрежата, но попадението му бе отменено заради засада.

Седем по-късно Мазику проби отляво, центрира отлично към точката на дузпата, но Баи не засече добре и пропусна златен шанс за откриване на резултата. В 84-ата минута и Гарсес не успя да оползотвори отлична възможност за попадение, след като бе изведен сам срещу вратаря, но шутира над вратата.

В добавеното време Федерико Варела направи хубав пробив през центъра и стреля, но кълбото рикошира в бранител на "сините" и излезе в корнер. След него последва хубаво центриране от аржентинеца към Жеферсон Телес, който стреля с глава над напречната греда и в крайна сметка двубоят завърши без победител 0:0.

Лошата новина за "сините" е, че Илиян Стефанов получи картон и пропуска реванша за Купата на България с Лудогорец, докато тази за "червените" е, че двамата титуляри Жеферсон и Иван Турицов ще бъдат наказани за мачовете със Славия и Лудогорец.

  Сподели
380