ЦСКА изпусна да победи Литекс


В. Мухарски

ЦСКА изпусна да победи Литекс

В мач от 21-ви кръг на родната "А" група отборите на Литекс и ЦСКА не се победиха, завършвайки наравно 0:0. Дербито на кръга се игра на градския стадион в Ловеч. През всички 90 минути играта бе равностойна, като и двата тима се защитаваха добре. Това бе краят на победната серия на ловчанлии от 13 поредни победи.

През първата част атаките на ЦСКА бяха по-опасни. Най-добрият играч на тереана Спас Делев на няколко пъти се освобождаваше от защитниците в оранжево, но късметът не бе на негова страна. Най-доброто положение за Литекс бе в 30-ата минута, когато Занев опита центриране, но вместо това се получи опасен удар, който мина близо до горния страничен стълб на вратата, пазена от Иван Караджов.

Неприятна новина бе в самото начало на срещата, когато Христо Янев напусна игра, тъй като счупи пръст на ръката и бе закаран в болница.

След почивката играта не се промени, като и двата тима си размениха по няколко удара. ЦСКА обаче стигна до по-сериозна голова ситуация в 79-ата минута. Тогава Маркиньос бе оставен сам срещу вратаря на Литекс, но прехвърлящият удар на бразилеца мина встрани от вратата. Малко преди края на срещата за втори жълт картон бе изгонен Борис Галчев и по този начин "червените" доиграха оставащите минути с човек по-малко. Нулевото равенство се запази и по този начин Литекс продължава да бъде обедителен лидер в "А" група.

  Сподели
152