Мъри Стоилов: Алън Пардю има много опит във Висшата лига, но ЦСКА не ме вълнуват


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов: Алън Пардю има много опит във Висшата лига, но ЦСКА не ме вълнуват

Наставникът на Левски Станимир Стоилов, говори за атмосферата в "синия" лагер преди голямото дерби с ЦСКА

"Най-важното е да се концентрираме, да изиграем мача, както трябва. Съжалявам най-вече, че няма да съм на пейката. Може би това ще ми е най-тежкото дерби. Естествено, вината е изцяло в мен. Надявам се отборът да намери пътя към победата. Имам достатъчно доверие на Цанко Цветанов. Той е минал през толкова битки, така че нямам никакво притеснение. Естествено, не ми е приятно, че допуснах такава грешка, но това не трябва да се отрази под никаква форма на отбора. Ясно е, че преди мача не мога да съм в съблекалнята, ще видя откъде ще гледам", коментира Стоилов. 

"Алън Пардю е достатъчно опитен специалист, с огромен опит не къде да е, а в английската Висша лига. Там не може да имаме никакво преимущество. Той е бил достатъчно дълго в България, надали за него има тайна. Не ме вълнуват техните проблеми или позитиви. Мен ме вълнува как ще се представи моят отбор. Михайлов най-вероятно е възстановен и ще може да вземе участие. Знаете за наказанието на Хосе. Появява се нов проблем с Георги Миланов, той не е в максимално състояние и не може да тренира с останалите. Имаме 24 часа да преценим", допълни наставникът. 

"Предстоят изключително важни мачове, би било добре, ако имаше такива с по-малък заряд. Имаме малък брой играчи, някои от тях имат и наказания, но при всички положения трябва да сме на високо ниво. Има време и между мачовете, умората винаги е в главата. Привържениците очакват от нас да изиграем един мач на високо ниво. Футболистите сами вдигнаха летвата и сега трябва да отскачат или поне да държат нивото. Ангажиментът е техен. Винаги може да има изненади, особено в тактическо естество. Аз ще направя всичко възможно да не бъдем сюрпризирани, ние сме работили достатъчно. Надявам се да сме добре възстановени и да държим ритъма от последните два мача. Не съм гледал много мачове на съперника, за да дам по-детайлна оценка. Те имат достатъчно опитни играчи. Те се прераждат, когато играят с нас - нормално, дерби на друго ниво. Няма какви претенции да имаме. Ще има една прекрасна атмосфера - привърженици, добър терен, сериозни противници, съдия №1. Какво повече да искаме? Няма човек, който да има претенции към обстановката утре. Може би двата най-популярни клуба, два отбора, които искат да спечелят, едни от най-добрите футболисти на България. Трябва да е спектакъл", допълни наставникът. 

"Резултатите ги има и ги няма, но "Левски" трябва да има стил. Горд "Левски", който да играе от първата до последната минута в неговия си стил, да търси победата. Ако противникът е по-добър, няма какво да направим", завърши Стоилов. 

  Сподели
478