Левски със страхотен обрат и все по-близо до финала за Купата (видео)


FUTBOL-TV

Левски със страхотен обрат и все по-близо до финала за Купата (видео)

Левски постигна успех с 3:2 срещу Лудогорец в Разград в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България. Лудогорец поведе чрез Десподов, но "сините" обърнаха с голове на Драган Михайлович и Билал Бари. Сотириу изравни от дузпа в добавеното време. Малко по-късно и Марин Петков реализира 11-метров наказателен удар.

В 7-ата минута попадение на Уелтон бе отменено поради засада на Бари, а секунди по-късно и ВАР потвърди решението на Иван Стоянов. В 11-ата минута Кирил Десподов бе оставен да стреля от 20 метра и прати топката в горния десен ъгъл на младия Андреев.

В 52-ата минута Велтон стреля мощно по диагонала, Симон Слуга изби неубедително, топката падна на левия крак на Драган Михайлович, който стреля от воле и намери мрежата на хърватския страж.

В 58-ата минута Кръстев центрира от корнер, а топката попадна в Сонко Сундербг, който опита да завърши нападението, но бранител на Лудогорец с тяло изби топката. След корнера "сините" вкараха втори гол. Кръстев достави за Сонко Сундберг, а бранителят свали с глава на "далечна" греда за Билал Бари, който отблизо нямаше как да сбърка - 2:1 за Левски.

Малко по-късно  Антон Недялков и Хосе Кордоба получиха по втори жълт картон и бяха изгонени. 

Малко преди добавеното време на срещата да изтече Пиерос Сотириу получи топката в наказателното поле, обърна се и стреля, топката се удари в Патрик-Габриел Галчев и срещна ръката на Цунами. След дълго преразглеждане с ВАР Ивайло Стоянов посочи бялата точка в 92-ата минута. Зад топката застана Сотириу, който реализира, макар Пламен Андреев да хвана ъгъла.

"Сините" също получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар шест минути по-късно, след като при удар на Драган Михайлович топката срещна ръката на Игор Пластун. Зад топката застана Георги Миланов, но изпълнението му бе спасено от Слуга. Хърватинът не бе стъпил с двата крака на голлинията и страничният съдия назначи повтаряне на изпълнението. Този път Марин Петков стреля и реализира.

Реваншът на "Герена" е следващият петък.

Лудогорец – Левски 2:3

1:0 Кирил Десподов 11', 1:1 Драган Михайлович 52', 1:2 Билал Бари 58', 2:2 Пиерос Сотириу (д) 90'+2, 2:3 Марин Петков (д) 90'+8

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
507