Славия ще задълбочи кризата в ЦСКА


FUTBOL-TV

Славия ще задълбочи кризата в ЦСКА

Славия - ЦСКА
Стадион: "Славия", София
Дата: 12.04.2021г.
Час: 19:00 ч.
Съдия: Никола Попов


ЦСКА гостува на Славия на стадиона в столичния квартал "Овча купел" в първи полуфинал от турнира за Купата на страната. "Армейците" са в криза, като за това от части призна и самият треньор Стойчо Младенов. Като цяло прогнозите за мачовете на Славия винаги са много трудни, но FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - 1.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е изправен пред сериозен проблем преди първия полуфинал за Купата на България срещу Славия. Централният бранител Томас Лам е с контузия, като в последния момент ще стане ясно дали ще вземе участие в срещата. Финландецът е усетил болки в часовете преди гостуването на Локомотив Пловдив и поради тази причина "на пожар“ за Лаута е заминал младокът Росен Божинов, който първоначално не пътува с тима за града под тепетата. Юношата дори записа дебют с червената фланелка, след като 20 минути преди края на срещата Лам даде знак, че няма да може да продължи.

Ден преди мача самият Младенов хвърли "бомбата", обявявайки, че не е участвал в селекцията на отбора. Стойчо призна, че от няколко месеца не си говори с благодетеля на клуба Гриша Ганчев.

"До декември месец беше удоволствие да работим с господин Ганчев, но се случиха някои неща и се отдалечихме и не си говорим оттогава. Комуникацията ми е с Дани Ганчев. Ние имаме план, по който работим. Никой не е казал, че трябва да ставаме шампиони. Може би аз бях този, който изисква да се раздаваме по шампионски. Имам две години, в които да изградя отбор, с който да преборим Лудогорец."

"Преди години подминавахме Купата на България с лека ръка, но след като дълги години не можем да станем шампиони, тази купичка е много важна за нас. ЦСКА не може без трофей. Надявам се да се справим със Славия. Имаме нивото да надделеем, защото тези два мача със Славия се равняват на това дали сезонът ще е успешен или не. Ще се получи силен мач. Нагласата е много сериозна", обяви Младенов.

В състава на Славия нямат такива проблеми. Вратарят на "белите" Светослав Вуцов ще се завърне в състава за полуфиналния мач за Купата на България във вторник срещу ЦСКА. Националът не попадна в групата на Славия за гостуването на Ботев Враца, като причината бе, че младият страж има натрупани 4 жълти картона и наставникът Златомир Загорчич реши да го съхрани за важните двубои за Купата.

Сърбинът заложи на Николай Кръстев за срещата под Околчица, а в групата попадна за първи път от 20 февруари насам ветеранът Георги Петков. Както е известно, тогава опитният страж пострада при сблъсък с Жорди Кайседо. Очаква се Петков да е сред 18-те и във вторник. В този мач на разположение ще бъде и Ерол Дост, който изтърпя наказанието си, а славистите ще опитат да вдигнат на крака и контузения Емил Виячки.

Любопитно е да се отбележи и войната между феновете на ЦСКА и босът на Славия Венци Стефанов, която ще бъде факт преди и по време на мача. Армейците ще протестират пред сградата на БФС преди срещата, а това вбеси Стефанов, който настоява Борислав Михайлов да продължи да седи начело на футболния съюз. Първоначално бостът на "белите" дори изрази гнева си, като закова цена от по 50 лева за билет за феновете на ЦСКА. Последваха закани от ултрасите, че "ще намерят къде другаде да гледат мача". Впоследствие Стефанов промени мнението си и намали цената на 20 лева, което също не е никак малко като за двубой от родните стандарти.

 

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЦСКА 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
808