Рома ще продължи да катери таблицата с успех над Фиорентина


.

Рома ще продължи да катери таблицата с успех над Фиорентина

Рома посреща Фиорентина в дербито на Серия А. Това е битката на два от тимовете представящи Италия в Шампионската лига. През седмицата те играха в най-престижния турнир на Европа. Рома победи като гост Клуж и се класира напред, Фиорентина отстъпи на Лион и се разделя с лигата.

В Серия А обаче положението е малко по-различно. Фиорентина седи добре и в момента е на 6-то място с 23 точки. Рома е едва на 15-то с 14. Все пак в състава на “вълците” се забелязва събуждане. В последните два кръга те записаха победи над градския съперник Лацио и над Лече. “Ла Виола” обаче също направи блестящ мач срещу Удинезе, който спечели с 4:2. Преди това футболистите на Чезаре Прандели отстъпиха на Каляри малко изненадващо.

Нормално формата на Рома се подобри, когато някои от най-важните им футболисти оздравяха. Алберто Акуилани също ще е на линия за мача с Фиорентина, така че състава на Спалети придобива обичайния си вид. Само младокът Стефано Окака е с разтежение.

При Фиорентина иам малко повече проблеми. Мартин Йоргенсен, Марко Донадел и Дарио Дайнели пропускат срещата на “Олимпико”. Джанлука Комото е наказан.

Битката между два от най-успешните напоследък тимове в Италия обещава да е доста завързана. Рома обаче е фаворит. Тимът има по-малко проблеми от Фиорентина, домакинства в срещата и не на последно място победи в Шампионската лига, така че е в добро настроение.

Вероятни състави:

Рома: Дони, Панучи, Жуан, Мексес, Тонето, Писаро, Де Роси, Бриги, Баптища, Вучинич, Тоти

Фиорентина: Фрей, Дзаури, Кролдруп, Гамберини, Варгас, Кузманович, Мело, Монтоливо, Сантана, Джилардино, Муту

Последни 5 мача:

Рома: ПППРП
Фиорентина: ЗПЗПР

Прогноза – 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
76