ЦСКА победи Берое пред погледа на Гриша Ганчев и Стоичков (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА победи Берое пред погледа на Гриша Ганчев и Стоичков (видео)

ЦСКА победи Берое Стара Загора с 1:0 в мач от двадесет и петия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия" пред погледа на собствениците на клуба Гриша Ганчев и Христо Стоичков, които заеха своите места във ВИП ложата на трибуните и обраха аплодисментите на публиката в първите минути на срещата.

Единственото попадение бе дело на голмайстора на 31-кратните шампиони Жорди Кайседо, който се разписа в 53-ата минута.

През първото полувреме "армейците" започнаха по-силно и от самото начало търсиха път към вратата на старозагорци. В 7-ата минута Георги Йомов центрира към Жорди Кайседо, който стреля с глава, но Ганев улови. В 19-ата минута Йомов се пребори за топката по дясното крило и подаде в наказателното поле към Йоан Баи, който майсторски финтира бранител на Берое, но в последния момент се подхлъзна и изстрелът му мина покрай дясната греда. Домакинският натиск продължи и след още 5 игрови минути Баи центрира остро отляво, но Сиам Бен Юсеф изчисти с глава в корнер. Три минути преди почивката отново френското крило намери Жорди Кайседо в наказателното поле, който стреля с глава встрани от целта. Веднага след това последва разбъркване пред вратата на старозагорци, при което Баи не успя да отправи изстрел, нито да подаде точно към Кайседо и защитата на гостите изчисти. Така двата състава се оттеглиха към съблекалните при нулево равенство.

През втората част "червените" продължиха да доминират на терена и да търсят попадение и в 53-ата минута логичното се случи, когато Иван Турицов направи хубав пробив по дясното крило и центрира остро по земя в наказателното поле, където Жорди Кайседо изпревари бранителите на Берое и с изключително силен и точен шут препарира стража на гостите, реализирайки дежурния си гол за 1:0. В 60-ата минута Георги Йомов бе декориран в жълто за оспорване на съдийско решение, а в същата ситуация треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов също изрази претенции към отсъждането на рефера и получи червен картон. В 65-ата минута Йоан Баи изведе еквадорския голмайстор на "армейците" сам срещу вратаря и нападателят хладнокръвно реализира, но страничният арбитър вдигна флаг за засада и отмени попадението. Ситуацията бе разгледана от ВАР, но голът отново не бе зачетен. Така резултатът остана непроменен, а малко след това в игра за "червените" се появиха Яник Вилдсхут и Амос Юга, които замениха Йоан Баи и Федерико Варела.

В 80-ата минута "армейците" останаха и с човек по-малко на терена след директен червен картон за Карло Мухар. До края на срещата в игра се появиха и Бисмарк Чарлс на мястото на голмайстора Жорди Кайседо, а след това и Греъм Кери замени Георги Йомов.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
478