Димитър Пенев прати Литекс да гостува на Армията


В. Мухарски

Димитър Пенев прати Литекс да гостува на Армията

ЦСКА приема Литекс на обновения стадион "Българска армия" в мач от полуфиналната фаза на турнира за Купата на България. Другите два отбора, които ще спорят за място на финал са Славия и Пирин, като и този двубой ще се играе в столицата (стадион "Славия"). Това стана ясно днес, след като бе теглен жребият в представителството на "Форд Мото-Пфое".

Играчите на Литекс вече отстраниха единия от грандовете на българския футбол - отбора на Левски, след изпълнения на дузпи. Сега възпитаниците на Любослав Пенев ще трябва да се справят и с ЦСКА. "Армейците" от своя страна се намират в добра форма и преодоляха тима Черно море, след победа с 2:0.

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев заяви, че "червените" са фаворите в двубоя с ловчанлии. "Предимството е за ЦСКА. В момента играем по-добре и се надявам на успех в срещу отбора от Ловеч. Най-важното бе да сме домакини и това се случи. Дано да играем на "Българска армия". Теренът вече е готов и може още срещу Славия да излезем на "Армията". Шампионатната среща с Литекс също няма да я загубим", заяви Димитър Пенев.

"Май не ни бяха предвидили за 1/2 финалите. Литекс ще има по-малко време за подготовка за мачовете от Купата, тъй като имаме мач от шампионата в понеделник, а не през уикенда. В подобни дербита няма фаворити. Този мач е поредното препятствие за нас. Първенството също е важно и там гоним трите точки. Надявам се да стане хубав двубой и ние да спечелим", бе мнението на Трифон Попов (Президент на Литекс).

  Сподели
159