Стана ясно кой ще замени капитанът на ЦСКА в оставащите мачове


FUTBOL-TV

Стана ясно кой ще замени капитанът на ЦСКА в оставащите мачове

Финландецът Томас Лам ще замени Юрген Матей в стартовия състав на ЦСКА в оставащите двубои до края на сезона, пише “Тема спорт". Другият, който ще играе в центъра на отбраната, е Мено Кох.

28-годишният Лам бе привлечен през лятото, като до момента има 17 шампионатни двубоя за “червените", като в 15 от тях е бил титуляр. Записал е и 3 мача за Купата и 7 в Лигата на конференциите.

В оставащите срещи Лам и Кох ще трябва да бъдат доста внимателни и да се пазят от получаването на картони, като причината за това е, че Стойчо Младенов на практика няма тяхна алтернатива. За средата на защитата треньорът може да разчита единствено на младока Християн Петров (19 г.), който влезе на пожат в Коматево срещу Ботев, за да замени Лам, но не се представи на ниво.

През есенния полусезон ЦСКА имаше голям кадрови ресурс за поста. Нещата обаче се промениха след продажбите на Пламен Гълъбов и Карол Метс. Първият бе трансфериран в израелския Макаби Нетаня. Естонският национал Метс пък премина в лидера в швейцарското първенство Цюрих.

  Сподели
233