Литекс и Левски няма да решат спора в 90 минути


В. Мухарски

Литекс и Левски няма да решат спора в 90 минути

В 1/4 – финал за Купата на България, Литекс приема Левски на градския стадион в Ловеч. Двата тима са основни конкуренти и за шампионската титла, като след този мач ще стане ясно кой отбор ще има реални шансове и за втория по значение турнир у нас. Футболистите от Ловеч ще се надяват на дубъл, като по този начин да зарадват собственика си Гриша Ганчев. Левски, от своя страна, изостават на 8 точки от Литекс и са с минимални шансове за спечелване на шампионската титла. Купата на страната може да се окаже и единствения трофей, за който те имат реални шансове.

Старши треньорът на “сините” Ясен Петров ще може да разчита на лекуващия контузия капитан Христо Йовов, като все още не е напълно ясно неговото учатие в срещата. Неговото място в средата на терена би могло да бъде взето и от Мариан Огнянов. Фактът, че са гости няма как да стресне играчите на Левски, които ще се радват и на солидна подкрепа в синьо от трибуните. Последната среща между двата тима завърши с победа на Литекс с 2:1.

Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви, че играчите му са готови за продължения срещу отбора на Левски. В лагера на ловчанлии няма контузени и Пенев ще може да разчита на всичко най-добро. Литекс има 13 поредни победи в първенството и в момента са във върхува форма и високо самочувствие, което може и да им изиграе лоша шега.

Двата отбора ще имат и допълнителен стимул за победа. През седмицата стана ясно, че на стадиона в Ловеч ще присъстват мениджъри от Русия. Агентите, който ще наблюдават двубоя, работят за най-добрите отбори в руската Премиер лига. Все още не е ясно дали руснаците са си набелязали конкретен играч. Както е известно, голаджията на "сините" Гара Дембеле, бе пред трансфер в Локомотив (Москва) през зимата, но до сделка не се стигна.

Прогноза: Литекс - Левски 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152