Левски няма да има проблеми да спечели следващия си мач


FUTBOL-TV

Левски няма да има проблеми да спечели следващия си мач

Левски - Локомотив София
Стадион: "Виваком Арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 19.03.2021г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Никола Попов


Левски приема Локо София на "Герена" в двубой от програмата на 24-ия кръг от родния елит. "Сините" влизат в ролята на фаворити, най-вече и заради моментната форма на двата тима. "Железничарите" стартираха добре календарната година, но след последва спад във формата им. Левски пък се радва на добри игри под ръководството на Мъри Стоилов. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Капитанът на Левски Николай Михайлов продължава да не тренира с отбора и е под сериозна въпросителна за домакинството на Локомотив София в събота. Вратарят не проведе нито едно занимание през седмицата, след като получи контузия в левия глезен по време на мача с Лудогорец (1:2) и бе заменен от Пламен Андреев. Вчера Михайлов бе на "Герена", но не излезе със своите съотборници на тренировъчното игрище, а проведе рехабилитация.

В момента на разположение на Станимир Стоилов са трима вратари от школата - Пламен Андреев, Йоан Загоров и Атанас Кехайов, които проведоха интензивна тренировка с треньора на вратарите Георги Стоянов.

Друг отсъстващ бе Здравко Димитров, който лекува вирусно заболяване. Крилото пътува със сините за гостуването на Лудогорец, но отпадна в последния момент от групата за двубоя.

"Сините" проведоха вчера тренировка, която продължи по-дълго от обичайното, а след нейния край Станимир Стоилов остана да работи с Филип Кръстев, Цунами и Уелтън, които пристигнаха на "Герена" през зимата.

И в тима на Локо има малко проблеми. Наказани за двубоя са двама от основните футболисти - Пламен Крачунов и Георгиос Катсикас.

В дните преди мача обаче от Локомотив София се похвалиха с трансфер. Клубът от "Надежда" се сдоби с още едно ново попълнение. Това е хърватският полузащитник Фране Чиряк, който подписа договор с "железнирачите" за година и половина. Халфът за последно е бил част от украинския ФК Лвов, където преминава през 2020 година, но заради войната, която се води на територията на страната, е потърсил ново предизвикателство. Чиряк е играл още за отборите на Люцерн, НК Загреб и Жрински Мостар. Не е изключено той да бъде картотекиран на време, но ако дебютира срещу Левски, то това ще стане от резервната скамейка.

Един от капитаните на Локомотив София Мики Орачев сподели очакванията си за предстоящото дерби с Левски. "Смятам, че сме готови, въпреки че имаме двама наказани – централни защитници, а и много контузени. Другите момчета са готови и чакат мача с нетърпение. Надявам се да компенсираме липсата на двамата защитници, които са много опитни футболисти. Дано тези, които ги заместят се представят по най-добрия начин. Юноша съм на Левски. Доста години прекарах там. Всеки мач е по-специален за мен, когато съперник е Левски. На терена сме професионалисти и трябва да защитаваме цветовете, за които играем", обяви Орачев.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
580