Ботев Пловдив ще задълбочи кризата в ЦСКА


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив ще задълбочи кризата в ЦСКА

Ботев Пловдив - ЦСКА
Стадион: "Футболен комплекс Ботев 1912", Пловдив
Дата: 20.03.2021г.
Час: 15:15 ч.
Съдия: Георги Давидов


ЦСКА гостува на Ботев в Пловдив в любопитен двубой от програмата на 24-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" до скоро имаха реални шансове за титлата, но няколко грешни стъпки направиха така, че Лудогорец да се отдалечи от "армейците". Победа за хората на Стойчо Младенов и сега изглежда малко вероятна. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов се колебае дали да включи в групата за гостуването на Ботев Пловдив - Федерико Варела и Браян Морено. Аржентинецът и колумбиецът не са се появявали на терена в официален двубой през 2022 година.

Варела изигра едва 9 шампионатни двубоя през есенния полусезон. Той често бе преследван от контузии. Така бе и през пролетта. От началото на седмицата аржентинският плеймейкър тренира на пълни обороти, но шансовете да попадне сред 18-те на този етап не са много големи.

22-годишният колумбиец Морено пък все още очаква официалния си дебют за "червените". Той не успя да направи добра зимна подготовка. Последният му официален шампионатен мач е от 21 ноември миналата година с екипа на Атлетико Хуила.

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей ще се завърне в групата на тима. Нидерландският централен защитник пропусна нулевото равенство срещу Царско село, тъй като претърпя операция на ухото, в следствие на удар, получен по време на дербито с Левски. Бранителят вече е възстановен от интервенцията, като се очаква днес и утре да тренира пълноценно със своите съотборници.

В състава на Ботев Пловдив няма особено много проблеми с наказани или контузени футболисти. А треньорът на тима е оптимист.

"За предстоящия мач срещу ЦСКА мога да говоря от позицията на бивш футболист. Мачът срещу ЦСКА от психологическа гледна точка е много лесен, защото ние излизаме да играем срещу един от най-добрите отбори в страната и няма какво да загубим. Тук единствено става дума за увереността на играчите. Те трябва да излязат на терена и да се забавляват. Трябва да демонстрират най-доброто, на което са способни. Ние имаме респект към ЦСКА. За този мач се подготвяме, както за всеки – анализираме подробно съперника. Не мисля, че те ще могат да ни изненадат с нещо. В крайна сметка става въпрос за това как ние ще се представим и как те ще играят", обяви Азрудин Валентич.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
852