Стойчо Младенов: И левскарите се радваха на победата ни над Ливърпул


FUTBOL-TV

Стойчо Младенов: И левскарите се радваха на победата ни над Ливърпул

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори в Шоуто на Ники Кънчев по повод 40-годишнината от великата победа на "червените" над Ливърпул в турнира за Купата на Европейските шампиони. Именно Младенов отбелязва два гола във вратата на "мърсисайдци" на 17 март 1982 година. 

"Благодаря за подкрепата. И тогава беше трудно, но бяхме уверени в себе си и в човека до нас. Благодарение на тази колективна игра надделяхме над Ливърпул. Витаеше напрежение. На тренировката преди мача имаше кордони от полицаи, които бяха обградили игрището където тренирахме, а около тях беше пълно с наши фенове. Получи се изключително зрелищен мач, с който успяхме да зарадваме цяла България. Казвам цяла България, защото тогава всички се радваха и цесекари, и левскари - всички. 

Успехът остава в историята, независимо как сме играли. Всеки помни резултата. Затова се борим всеки един мач да надделяваме, защото само победите се помнят. Няма нападател, който да няма усещането и желанието преди всеки мач да вкара. Преди мача страдах от ужасно главоболие, аз много рядко страдам от главоболие, но тогава повече от 24 часа ме боля главата, но тогава минути преди мача ми изчезна болката. Много велики имена и страхотни футболисти. Пет човека си заминаха от това поколение, лека им пръст. Щастливци сме, че сме живи и и здрави и можем да честваме годишнината. 

Точно в трудни моменти най-много си проличява истинската любов към клуба. Искам да кажа на моя колега Спас Джевизов, че не е забравен и никой никога няма да го забрави", сподели Стойчо Младенов. 

  Сподели
195