Десподов: Не искам да коментирам нито Левски, нито ЦСКА


FUTBOL-TV

Десподов: Не искам да коментирам нито Левски, нито ЦСКА

Крилото на Лудогорец Кирил Десподов получи приза си за "Футболист на годината“, който спечели след гласуване на спортните журналисти в България в 61-ата анкета за най-добрия футболист на България.

"Да получа тази награда означава голяма чест за мен“, заяви националът на България и допълни: "Трябва да има конкуренция и не трима, а 13 да се борят за приза за "Футболист на годината“. Това ще помогне и на националния отбор да върви нагоре“

"Всяка награда е специална за мен. Тази година, която мина, мисля, че се представих на добро ниво в мачовете и в първенството, и в турнирите. И тази година имаше конкуренция, но съм радостен, че спечелих първото място“, заяви Десподов за спечеления приз.

Той заяви, че винаги се стреми към награди, но не се фокусира само върху тях: "Аз съм максималист, имам цели, искам да печеля награди, не само индивидуални, но и с клубовете. Дано и с националния дда го направя. Всяка награда е важна, но ако прекалено много мислиш за нея, после не се получава. Ако си освободен, те идват“.

"Купата и шампионатът са нашите цели до края на сезона, след това имаме други. За бъдещето си имам планове, но сега съм фокусиран да спечелим купата и шампионата. След това ще преценим, но не всичко е на всяка цена“, каза той за целите на Лудогорец до края на сезона и плановете си за бъдещето.

"По принцип не искам да коментирам нито Левски, нито ЦСКА. Тежки условия и за двата отбора, но не мисля, че е коректно да давам мнение за други отбори. Определено и двата отбора са израснали и са по-силни от миналата година. Тази конкуренция ни държи будни. Надявам се с Левски да стане хубав мач“, коментира дербито в неделя между Левски и ЦСКА крилото на разградчани.

Десподов изключи каквото и да е подценяване в мача срещу Ботев Враца, като изтъкна лошия терен като нещото, изравнило силите между двата тима: "Нямаше подценяване срещу Ботев Враца, но теренът беше тежък. На терена нямаше трева, а само кал и така се изравняват силите. После се радвахме като малки деца, защото беше много важно да спечелим този мач. С Левски се надявам да стане хубав мач, да стане голово шоу и да победим. По-късно ще мислим за мачовете за Купата. Който и да ни се беше паднал, мачовете ще са тежки“.

"Работихме, направихме добра подготовка. Мисля, че добре се напаснахме с треньора, надявам се да се подобряваме и да растем още нагоре“, допълни той относно новия треньор на тима Анте Шимунджа.

"Аз съм против насилието и войната. Не съм политик и не мога да изказвам мнение, което няма да е коректно. Не е хубаво това, не е приятно за никой. Виждам украинеца в отбора, той не е както преди“, допълни Десподов относно военния конфликт в Украйна.

  Сподели
277