Левски - ЦСКА може да остане без победител


FUTBOL-TV

Левски - ЦСКА може да остане без победител

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 06.03.2021г.
Час: 14:00 ч.
Съдия: Валентин Железов


Левски се изправя срещу ЦСКА в голямото дерби от програмата на предстоящия кръг в родния елит. "Червените" може би влизат в ролята на фаворити, като за това призна самият Станимир Стоилов. Все пак, тези двубои са трудно предвидими, но FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - Х.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов все още не е напълно наясно със стартовия състав за предстоящото вечно дерби с Левски. Опитният наставник се колебае кои да са изпълнителите зад гърба на централния нападател Кайседо и вляво на атаката. Сигурен за позицията си отдясно на атаката е Георги Йомов. Родният национал преодоля болките в дясната подбедрица, които изпитваше през миналата седмица, и ознаменува доброто си представяне срещу Локо Пловдив във вторник с попадение.

За поста отляво на червения авангард ще се избира между трима футболисти – Вилдсхут, Гарсес и Кери. Нидерландецът бе твърд титуляр на нея през есента, но в последните две срещи бе оставен на резервната скамейка, а представянето на армейците не пострада от това решение.

Гарсес пък почувства неразположение и пропусна срещата с черно-белите, но се очаква да е на линия за дербито в неделя. Бразилското зимно попълнение остави добри впечатления с първите си изяви с червения екип, а срещу Ботев Враца (4:2) отбеляза и дебютното си попадение. Срещу Локомотив отляво започна Кери, който почти през целия сезон действаше зад нападателя. Твърде вероятно е той отново да се завърне на тази позиция и така изборът отляво да бъде стеснен до Вилдсхут и Гарсес.

Освен Кери другият вариант за поста зад Кайседо е Карло Мухар. Хърватинът си партнираше с Юга и Жеферсон в центъра на терена срещу Локомотив и червената халфова линия функционираше добре. Най-вероятно в последната тренировка на ЦСКА в събота Младенов ще реши дали да заложи на по-дефанзивен подход с Мухар, или по-офанзивен с Кери зад нападателя. Ирландецът е сигурен титуляр, но колебанието е за позицията му на терена. В групата на ЦСКА ще се завърне Тибо Вион.

"Левски показват нелоши игри през пролетта, има надграждане в отбора, но ние сме по-класният отбор. Надявам се да победим, както го правим в последно време“, заяви помощник треньорът на ЦСКА Анатоли Нанков на пресконференцията преди мача.

Халфът на Левски Филип Кръстев увисна за Вечното дерби. Вчера Кръстев е вдигнал температура и тренира на облекчен режим.

Тормозен от болки в последните дни е и полузащитникът на "сините" Андриан Краев. Заради болките халфът бе оставен да почива в мача за Купата срещу Септември (2:0). Очаква се обаче Краев да бъде в състояние да стартира като титуляр срещу ЦСКА.

Новото попълнение на Левски Уелтън получи неприятен удар при победата с 2:0 на "сините" срещу Септември за Купата на България. След намесата на лекарите той се завърна на терена, но след това беше заменен със Здравко Димитров.

От "Георги Аспарухов" споделиха, че той се чувства добре и ще бъде на линия за дербито срещу ЦСКА в неделя. Вчера възпитаниците на Мъри, които играха повече от едно полувреме срещу Септември, преминаха през стандартното възстановяване след мач.

"Трябва да започнат да се обръщат нещата в посоката на Левски. Противникът обаче е в по-добро психологическо състояние – и като възможности, и като селекция, защото има много голям обем играчи. Разполагат с четирима централни нападатели, а играят с един. Аз не искам да имам такава бройка, а да играем добре и няма да закъснеят дните, в които Левски ще побеждава редовно ЦСКА", обяви Мъри Стоилов преди мача.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
2086