Мъри: Ще търся изцяло причините в себе си, ако не се представим добре


FUTBOL-TV

Мъри: Ще търся изцяло причините в себе си, ако не се представим добре

Наставникът Станимир Стоилов говори пред медиите преди 1/4-финала за Купата срещу Септември София, заявявайки, че няма как Левски да съществува, ако този млад отбор не мине през фаза напрежение. 

"За мен седмицата наистина е важна. Приоритет е двубоят със Септември за Купата. Имаме задача, която трябва де се постараем да изпълним. "Левски" не може да си позволи разсеяност пред нашите фенове. Трябва всеки мач да виждаме концентриран тим. Нямаме право да правим слаби мачове на "Георги Аспарухов" специално. Септември е млад отбор с амбиции. Нормално е да очакваме победа за нашия отбор. 

Няма да правим кой знае какви размествания. На местата на наказаните естествено ще влязат нови хора. Ще играем с максимални сили без да мислим за мача в неделя. Има достатъчно време да се възстановим до неделя. Ще играем с максимални сили и състав, който аз преценя. Няма какво да щадим играчи", каза Стоилов. 

"Да, имаме нов футболист. Имаше предложения за Илиян Стефанов от нашия клуб. Аз казах, че ако е свободен агент, сме готови да го върнем на "Герена". Може да играе изключително в атакуващи позиции, според мен е най-силен зад нападателя. С оглед на това, че е юноша на Левски мисля, че аклиматизацията му трябва да е максимално кратка. Ако няма спънки, които се опитват да ни правят документално, утре ще играе.  Георги Миланов напредва във възстановяването си. Във всички положения ще играе в мача, за да може да се върне във форма. Ще видим колко ще издържи на терена. Време е да влиза да играе и да показва на хората това, заради което го посрещат с аплодисменти. 

Не съм получавал предложения  Борислав Цонев и Мартин Петков да се върнат на "Герена". Пожелавам им успех в бъдещето начинание", разкри още той. 

"Има още ден и половина ще се опитаме да настроим максимално нашата игра. Задължени сме във всеки мач да играем на максимума и да радваме хората. Без значение дали е отбор от втора лига или аматьорски. Да носиш екипа на Левски и да нямаш желанието да играеш значи не си за този клуб. Ще търся изцяло причините в себе си, ако не се представим добре. 

Бяхме планирали по-малко хора да вземем. 2-3 опции излязоха в последния момент. Както стана с Илиян и Филип. Преценихме, че тези хора могат да подсилят "Левски". Летният трансферен прозорец ще лъде лесен, няма да има нужда от нови попълнения. Почти окомплектован отбор сме. Имат време за аклиматизация. Да, млад отбор е отбор, който тепърва ще изгражда игрови връзки. Доволен съм, че взехме основно млади играчи, които да имат бъдеще в "Левски" и бъдеща цена. 

Дай Боже да е пълен стадионът, ще бъдем радостни. Играхме вече пред пълен стадион, играха младите, но няма как "Левски" да съществува, ако този млад отбор не мине през фаза напрежение. След като искаш да носиш екипа на "Левски", трябва да можеш да носиш напрежението на плещите си. Не искам да чувам оправдания с напрежението. Да имаш собствени фенове и да се притесняваш. 

Аз достатъчно съм им казал на феновете. Достатъчно правят те за клуба, даже виждате, че няма нужда да ги призоваваме. Те са най-големият ни спонсор и подръжник, естествено с другия ни спонсор Палмс Бет. Надявам се да продължат да идват на стадиона и да поддържат "Левски", добави наставникът на "сините". 

  Сподели
378