Пробвайте знак 1 за ЦСКА - Локо Пловдив


FUTBOL-TV

Пробвайте знак 1 за ЦСКА - Локо Пловдив

ЦСКА - Локомотив Пловдив
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 01.03.2021г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Станимир Тренчев


ЦСКА приема Локо Пловдив на "Армията" в двубой от 1/4-финалната фаза на турнира за Купата на България. Крайният победител ще стане ясен от един мач, като "червените" имат леко предимство, поради факторът домакинство. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Универсалният футболист на ЦСКА Тибо Вион се възстановява много по-бързо от очакваното от травмата, получена в навечерието на подновяването на шампионата. Французинът вече тренира пълноценно и почти сигурно ще попадне в групата на "армейците“ за предстоящото в неделя от 14:00 часа дерби срещу Левски. С него обаче едва ли ще се рискува за мача с Локо Пловдив.

Вион получи контузия в левия глезен след остро влизане на Пиер Зебли от Царско село в последната контрола от зимната подготовка. Вариантите за възстановяването му бяха два: операция и отсъствие от 3 месеца или медикаментозно лечение. Универсалният футболист и треньорският щаб на ЦСКА избраха втория. Със завръщането на Вион Стойчо Младенов получава опции за много постове. 28-годишният футболист, чийто договор беше подновен в края на миналата година, може да играе като десен бек, като дефанзивен халф, а когато се наложи – и отляво на отбраната.

Аржентинският халф на ЦСКА – Федерико Варела, е все по-близо до завръщане в игра за дербито с Левски. Той е с контузия, която му попречи да играе в мачовете от началото на годината. Почти сигурно Варела обаче ще е аут за мача за Купата.

Колумбийското зимно попълнение на ЦСКА Браян Морено също ще пропусне мача. Той се възстановява по план. Офанзивният футболист е измъчван от проблеми в глезена. Морено вече тренира с основната група и е много вероятно да дебютира за ЦСКА срещу Царско село на 12 март.

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев не крие, че е силно впечатлен от играчите в ЦСКА, които доста се доближават и до неговия профил като футболист. Централните защитници Юрген Матей и Мено Кох, които вече дават и допълнителна ефективност за състава на Стойчо Младенов. Солидното представяне на нидерландците в отбрана и силната им игра при статичните положение пред противниковата врата напомнят за периода на ЦСКА при Екзекутора на Ливърпул от сезон 2007/08.

Тогава обаче в защитата на тима ключовите футболисти бяха самият Тунчев, Вальо Илиев и Кирил Котев. Те вкарваха и немалко решителни голове и бяха сред големите лидери в състава.

"Факт е, че Кох и Матей действително са лидери в настоящия отбор на ЦСКА. Вкараха голове срещу Славия и Ботев Враца и трябва да сме много внимателни за тях при статичните положения. Сравненията с времената, в които играхме заедно с Вальо Илиев и Котев, може би са удачни, но мисля, че тогава бях част от като цяло по-силен отбор на ЦСКА. В момента обаче съм треньор на Локо Пловдив и трябва да се съобразявам с качествата и на своя състав и на настоящия "червен“ отбор, за да постигна успеха, към който всички се стремим.

Атакуващият халф на Локо Лукас Салинас отпадна от сметките на треньорския щаб за дербитата през тази седмица. Бразилецът с испански паспорт има травма в прасеца, която го вади от терените за десетина дни. Той със сигурност няма да е в групата на "черно-белите" за гостуването на ЦСКА в утрешния 1/4-финал от турнира за Купата на България. Салинас няма да може да играе и в градското дерби с Ботев в Коматево, което е по-късно през седмицата.

За двубоя срещу ЦСКА обаче Aлександър Тунчев ще може отново да разчита на изтърпелите своите наказания от Дисциплинарната комисия Александър Василев и Мартин Паскалев. Младият централен защитник се пребори за титулярно място в Локо именно след силния мач, който изнесе на "Армията" през есента.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
668