Мъри Стоилов: Държавата да помогне на Левски, за да си построи козирка! (видео)


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов: Държавата да помогне на Левски, за да си построи козирка! (видео)

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов призова държавата да помогне на клуба, за да бъде построена козирката на Сектор А на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов“ на пресконференцията си преди мача с ЦСКА 1948 в събота. Специалистът определи като неуважително решението на домакините и БФС "Левски“ да играе на стадиона в Бистрица, тъй като той не може да побере феновете на отбора.

"Нормално е подобни несериозни решения да влияят. Всички призоваваме феновете да идват на мачове и да купуват билети, а мачът ще се играе на неудобно за всички място. Теренът е еднакво лош да се играе футбол и за двата отбора. Не можем да очакваме чудеса. В никакъв случай не мога да приема, когато Левски бива пращан да играе на стадиони, които не могат да приемат и 20% от феновете на клуба. Това е неуважение към Левски. На някои не им се хареса че на Герена имаше 15 хиляди“, заяви Стоилов.

"Предната седмица, когато имаше перфектни условия за работа, ние пускахме отоплителна система и харчихме пари, за да е удобно на всички и феновете да гледат качествен футбол. Не знам защо се отлага помощ от държавата. След като се видя , че могат да напълнят стадиона, най-нормалното е да се построи една козирка на сектор, който може да се срути. Трябва да се направят стадиони на отбори като нас. Не виждам никакво развитие от срещата със спортния министър. Държавата е задължена да подкрепи клубовете. Трябва да ни отделят внимание, след като виждат какво правят феновете. Задължително е д се направи козирка, за да не падне Сектор А. Не виждам проблем да се помогне, след като на други вече е помагано. Не знам как стоят нещата документално, но със сигурност има механизъм. Не може отбор като "Левски“ да бъде подхвърлян като сираче. Трябват ни финанси за козирка. Това е единственото ни желание. Постепенно вървим към изчистване на задълженията. Парите са съвсем символични, ако ги сравним с разходите, които се правят за ненужни неща. Повече няма да се срещаме излишно с министъра. Ние сме заявили желанията си. Аз съм нетърпелив и искам това да се случи максимално бързо“, добави старши треньорът на Левски.

  Сподели
243