Левски ще спечели гостуването си на ЦСКА 1948


FUTBOL-TV

Левски ще спечели гостуването си на ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 - Левски
Стадион: "Витоша Бистрица", София
Дата: 26.02.2021г.
Час: 15:00 ч.
Съдия: Васимир Ел-Хатиб


Левски гостува на доскорошния новак в елита - ЦСКА 1948 в среща от 21-ия кръг на родния елит. "Сините" стартираха добре календарната година и сега се очаква да надграждат, но срещу тях ще се изправи един труднопредвидим отбор, какъвто е ЦСКА 48. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Много се изговори за този двубой, тъй като от ЦСКА 1948 отказват да домакинстват на друг стадион от този, в който играят през последно време - на Витоша Бистрица. От Левски на няколко пъти се надяваха, че "червените" ще преместят срещата на националния стадион, но поне на този етап от ЦСКА 1948 искат да играят на терена на "Бистришките тигри". Това може да се окаже проблем, най-вече заради много фенове на Левски, които няма да могат да посетят двубоя. Домакините отпуснаха едва 500 билета за "сините" ултраси, което е доста малко, като се има предвид, че на последния мач на Левски имаше над 10 000 зрители.

Част от легендите на Левски пък се присмяха на съперника, който до скоро бе новак в елита. Председателят на сдружение "Сини сърца" Илия Христов се обърна към подрастващите по време на вчерашното събитие на "Герена" с ветерани и юноши на клуба: "Живко Миланов и Елин Топузаков са последните, които са играли големи мачове за Левски - срещу големи отбори. Оттам нататък ме е срам да кажа с кого играем". Последва реплика от страна на легендарния десен бек Пламен Николов - Джоджо: "С ЦСКА 48".

Треньорът на Левски Станимир Стоилов вече набляга на по-специални тренировки. Причината за това решение на специалиста е, че на “сините" им предстои гостуване на ЦСКА 1948 на стадиона в Бистрица. По тази причина Мъри ще провежда заниманията си на маломерен терен, за да подготви тима си за предстоящите условия. Спортно-техническият щаб ще приложи и тренировки, в които атакуващите футболисти ще бъдат максимално затруднени в играта срещу сгъстена защита. Мъри няма много проблеми и вероятно ще заложи на сходен състав от последния двубой.

В дните преди мача ЦСКА 1948 официално привлече Едимар Жуниор – Жуниньо. 22-годишният бразилски нападател подписа договора си в клубния офис и изпрати послание към феновете на "червените“. Жуниньо за последно носи фланелката на Арда, като записа 15 мача дотук през сезона. След присъединяването си към кърджалийци през 2020 г. в общо 26-те си двубоя в родния шампионат нападателят отбеляза 5 гола. Все още не е сигурно дали ще бъде картотекиран на време и ще може да дебютира именно срещу Левски.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА 1948 - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
646