ЦСКА не би трябвало да има проблеми с Ботев Враца


FUTBOL-TV

ЦСКА не би трябвало да има проблеми с Ботев Враца

ЦСКА - Ботев Враца
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 25.02.2021г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Георги Иванов


ЦСКА е домакин на Ботев Враца в мач от 21-ия кръг на родния елит Двубоят е първи за “червените" на “Българска армия" през новата година. Досега тимът на Стойчо Младенов изигра две столични дербита - срещу Локомотив и Славия, но и в двата случаи беше гост, съответно в "Надежда" и "Овча купел". Очакванията са, че "армейците" няма да имат проблеми с този си съперник. Врачани не се намират в най-добра форма и се очертава сравнително безпроблемен успех за ЦСКА. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

ЦСКА не се представи много добре в предишните мачове, но си спечели 4 точки. Хората на Стойчо Младенов със сигурност съжаляват най-вече за ремито с Локо София, но срещу Славия доказаха, че могат да отвърнат на удара и да обърнат мача в своя полза, след като губеха в резултата.

Защитникът на ЦСКА Томас Лам вече тренира пълноценно, съобщиха "армейците“. Финландският бранител получи фрактура по време на мача със Славия, спечелен с 3:2, след което дясната му ръка бе обездвижена с шина. Днес Лам се готвеше наравно със съотборниците си и се очаква да бъде на разположение на треньора Стойчо Младенов за домакинството на Ботев Враца в петък.

Тибо Вион и Браян Морено също се включиха в заниманието, но без да вземат участие в двуразовата игра. Двамата футболисти все още не са напълно готови и треньорският щаб няма да бърза с включването им в състава. Друг контузен футболист - Федерико Варела, продължава да се възстановява и в близките дни ще премине контролни изследвания, които ще покажат кога ще се присъедини към отбора за тренировки.

На базата в Панчарево упражнения започна и Ахмед Ахмедов. Нападателят, който претърпя операция през есента, премина контролен ядрено-магнитен резонанс, който показа, че коляното му се възстановява нормално. Ахмедов започна бегови упражнения, като се очаква в края на март да поднови пълноценни тренировки с останалите футболисти.

Иначе новината от лагера на тима е, че Стойчо Младенов е отстранил от първия отбор юношата Георги Чорбаджийски. Причина за решението на треньора е нежеланието на младия халф да подпише първия си професионален договор с клуба. Чорбаджийски ще навърши 18 години през лятото. Той е върнат да тренира обратно при юношите. Георги хвана окото на Стойчо Младенов още миналата година. Наставникът извика младока да тренира с мъжете. Чорбаджийски бе част от състава на ЦСКА, провел зимна подготовка в Турция. Той даже взе участие в доста от приятелските мачове, включително и в този срещу полския Стал, където е неговият по-голям брат Божидар.

Стойчо Младенов няма да може да разчита на Греъм Кери, който си изкара червен картон в края на срещата със Славия. Наставникът на “червените" почти сигурно ще пусне Бисмарк Чарлс до Жорди Кайседо и отборът ще действа с двама чисти нападатели. Офанзивният подход ще бъде допълнен от присъствието по левия фланг на новото попълнение Маурисио Гарсес.

Ботев Враца почти сигурно ще бъде без две от новите си попълнения в мача срещу ЦСКА. Колумбийците Браян Переа и Томас Мая едва ли ще пътуват до София за мача на "Армията". Двамата южноамериканци изкараха успешен пробен период, а треньорът Даниел Моралес е останал впечатлен от изявите им. На този етап обаче под Околчица все още не могат да им изкарат работни визи.

28-годишният Переа е играл за италианските Лацио и Перуджа, френския Троа, аржентинския Темперлей и тима на Санта Фе в родната си Колумбия. Нападателят е юноша на Депортиво Кали, като именно от там преминава в тима на римските "орли". Мая пък е юноша на друг гранд - Атлетико Насионал и е играл само в родината си. Освен в родния си тим 26-годишният ляв бек е преминал през отборите на Леонес, Атлетико Уила, Депортиво Пасто, Индепендиенте Санта Фе, Кукута Депортиво и Енвигадо.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ВРАЦА 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
430