Греъм Кери: ЦСКА има манталитет да бъде шампион


FUTBOL-TV

Греъм Кери: ЦСКА има манталитет да бъде шампион

Халфът на ЦСКА Греъм Кери даде обширно интервю пред Дарик, в което говори за шансовете на "червените" за титлата, представянето му на терена през този сезон и трудната ситуация, през която преминава в семейството си. 

"Мисля, че в последния мач показахме характер. Първият двубой срещу Локомотив София беше труден. Винаги в първата среща след паузата може да си малко нервен и ние не се представихме както преди паузата. 

След като в мача срещу Славия се върнахме от 0:1 и спечелихме, това ни дава повече самочувствие да вървим напред. Очевидно може да подобряваме доста неща, но точно сега когато сме толкова близо до върха най-важното бяха трите точки. Тренирах много когато не бях с отбора. Когато се присъединих към съотборниците ми в Турция бях добре физически. 

Мисля, че зависи от нас. Трябва да сме сигурни, че сме концентрирани в нашите мачове, ако продължаваме да печелим, имаме шансове. Имаме манталитета да станем шампиони. Бяхме толкова близо последните няколко сезона, но тази година имаме реални шансове и мисля, че ако продължаваме да трупаме победи и да поставяме под напрежение Лудогорец, можем да го направим. Последните години беше по-лесно за тях, но сега ние ги предизвикваме, печелейки, ги поставяме под напрежение. Това беше една от причините да се върна в отбора и да довърша сезона - да стана шампион. Това може би е и главната причина да дойда тук", каза Кери. 

"Треньорът ми вярва да съм на тази позиция, на която обичам да играя. Доверява ми се и ми дава свобода когато притежаваме топката. Определено е окуражаващо, че треньорът ми вярва. Мисля, че този сезон специално, съм на любимата ми позиция, което води до повече голове и асистенция. Чувствам се добре от прякора "Г-н асистенция" - това е моята работа. Като играя зад нападателя това е моята работа - да помагам на отбора да вкарва. Главното нещо за мен как да помогна на моите съотборници да вкарват. Върху това се фокусирам - да им помагам да са успешни. 

За мен е по-хубаво когато дам асистенция. Това е моята работа в отбора. Всички харесваме да вкарваме голове, но моята работа е да създавам шансове, докато го прави мисля, че треньорът и всички други са доволни. 

Мисля, че срещу Славия е първият път, в който давам три асистенции. Треньорът ми каза на полувремето, че трябва да подобря изпълнението на статичните положения. За щастие през второто полувреме се получи. Мисля, че с играчите, които имаме можем да вкарваме много голове от статични положения. Имаме силни играчи във въздуха и когато им подаваш добре топката те ще вкарат", добави халфът на "червените" 

"Цялата атмосфера в дербито е уникална. Няма значение как играят двата отбора, в деня на мача има много емоции. Стига да спечелим, не ме интересува дали ще вкарам или не. Мисля, че най-важното в този ден е да ги бием и се надявам и следващата седмица да се случи", сподели Кери преди двубоя срещу Левски на 6 март.  

"ЦСКА ми даде възможност да играя в Европа и да се боря за шампионската титла в първенството. Всичко, което очаквах преди да дойда, знаех колко е голям клубът. Сега с отбора, който имаме, можем да се качим на върха. Ще бъда много горд, ако завършим сезона като шампиони. 

Това е планът - да станем шампиони. Работим здраво за това. Особено играчите, които сме тук от няколко години знаем какви шансове имаме този сезон. Трябва да се фокусираме върху нашите мачове, да продължаваме да печелим и да ги поставяме под напрежение. Нашата цел е да спечелим титлата и ще направим всичко възможно", каза още ирландецът. 

 
"Жена ми има добри и лоши дни, но като цяло е добре и е много позитивно настроена. Лечението върви добре. Тя ми показа колко е силна да минава през това и да се грижи за децата ни. Това ме мотивира да се представям добре на терена. Беше трудно за нас, но за щастие се справяме добре със ситуацията. Не видях транспаранта "Бъди силен, Греъм" срещу Локомотив София. Не знам как го пропуснах. Видях след това в социалните медии. Моята жена е много трогната. Феновете ми писаха много в социалните мрежи, те са страхотни. Показаха ми колко сме сплотени като клуб. Надявам се да продължим така", разкри футболистът на ЦСКА.

  Сподели
264