От Пирин също обявиха: Не знаехме нищо за промените на БФС


FUTBOL-TV

От Пирин също обявиха: Не знаехме нищо за промените на БФС

Изпълнителният директор на Пирин Благоевград Таско Тасков заяви, че "орлетата“ не са били запознати с промените за картотекиране на футболисти извън ЕС, които обяви БФС. Тасков разкри, че именно това ограничение е спънало и селекцията на клуба.

"Всички знаем, че светът отива към глобализация, но това решение беше хубаво, ако ще се случва, да беше на първи януари. Ние имахме футболисти на проби от Нигерия и от други държави извън ЕС. Съобразихме се и не ги взехме, защото нямаме свободни квоти, а не защото са слаби. Можехме да привлечем още 4-5 футболисти, но не го направихме точно поради тази причина“, каза той.

"Не знаехме нищо за промените в правилата за картотекиране и участие на чуждестранни футболисти в ППЛ и ВПЛ. Научихме впоследствие за тези промени. В началото на първенството се обяви една програма от БФС, в която се дават 200-250 на мач, в който млад футболист под 21 години започне като титуляр в среща от Първа лига. Първо даваме пари за налагане на български футболисти и изведнъж даваме възможност на 20-30 чужденци да бъдат във футболните клубове. Да се надяваме, че такива недоразумения да се повтарят“, добави Таско Тасков.

  Сподели
346