БФС с позиция заради думите на спортния министър


FUTBOL-TV

БФС с позиция заради думите на спортния министър

Членовете на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз се събраха в Бояна. От 14:00 часа днес се проведе работна среща на ръководното бюро на централата. Около час по-рано в Бояна се появиха последователно Кирил Домусчиев, Йордан Лечков, Камен Костадинов, Веселин Балевски, Иван Василев и др. 

Ето какво обявиха от БФС след срещата:

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз остро се противопоставя на публичните внушения, изказани от министъра на младежта и спорта г-н Радостин Василев.

Българският футболен съюз, от позицията на най-голямата спортна федерация у нас, се ръководи от принципите на ФИФА и УЕФА и не позволява намеса в работата си – а всички подобни опити, макар и маскирани като "загриженост“, са недопустими.

Припомняме на г-н Василев, че БФС бе обект на изключително сериозна по мащабите и публичността си проверка от страна на всички държавни органи, които не откриха никакви нередности в дейността на централата.

Именно затова определяме атаките и обвиненията спрямо институцията Български футболен съюз като напълно безпочвени и манипулативни.

Изпълнителният комитет на БФС категорично ще отстоява независимостта на съюза според международните правила и закони.

  Сподели
320