Левски победи Пирин, ултраси прекъснаха контролата


FUTBOL-TV

Левски победи Пирин, ултраси прекъснаха контролата

Левски победи с 3:1 Пирин Благоевград в контрола на "Герена". Билал Бари откри резултата още в 8-ата минута, а в 48-ата Антон Карачанаков изравни. Преднината на "сините" възстанови Димитър Костадинов в 53-ата минута, а в 89-ата отново Бари оформи крайния резултат.

Контролата бе прекъсната за няколко минути в началото на втората част. Повод за това бе нахлуването на част от феновете на "сините" на терена. Причината за това бе голът на бившия играч на ЦСКА Антон Карачанаков във вратата на Левски. След попадението футболистът на Пирин подразни ултрасите, а те прекъснаха мача.

Преди първия съдийски сигнал сините представиха петте си нови попълнения Ноа Сунгберг, Цунами, Уелтън, Филип Кръстев и Келиън ван дер Каап.

Мачът стартира с натиск на "сините“, които откриха резултата още в 8-ата минута. Костадинов изведе Марин Петков отляво в наказателното поле на гостите. Последва успоредно центриране по земя към Бари, който вкара в празната врата за 1:0.

В 25-ата минута благоевградчани получиха право да изпълнят фаул пред наказателното поле. Манолев шутира над напречната греда.

До края на полувремето футболистите на Станимир Стоилов контролираха повече топката и на няколко пъти чрез Уелтън отляво, пробваха да осъществят по-опасни атаки, но без чисти голови положения.

Второто полувреме започна с положение пред вратата на Пирин. Уелтън се възползва от грешка при пас на Дяков, напредна с топката и отправи силен удар по земя.

Секунди по-късно гостите възстановиха равенството. Антон Карачанаков преодоля Пламен Андреев с шут в близкия ъгъл. 

Футболистите на Левски обаче много бързо успяха да вкарат за 2:1. Марин Петков намери Билал Бари в наказателното поле. Той успя да пусне към Димитър Костадинов, който реализира. 

В 56-ата минута "сините“ организираха много добра атака. Марин Петков подаде към Костадинов, който с едно докосване изведе Драган Михайлович сам срещу Кирев. Неговият удар обаче се отби от десния страничен стълб.

В 62-рата минута Михайлович си освободи пространство в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но Кирев изби в корнер.

До края на мача "сините“ продължиха да превъзхождат съперника, а в самия край Бари реализира второ попадение, за да оформи крайното 3:1.

  Сподели
256