ЦСКА ще запише победа в първия си официален мач за годината


FUTBOL-TV

ЦСКА ще запише победа в първия си официален мач за годината

Локомотив София - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 13.02.2021г.
Час: 16:30 ч.
Съдия: Георги Гинчев


Локомотив София приема ЦСКА на националния стадион "Васил Левски" в отложен двубой от 4-ия кръг на родния шампионат. Това е първи официален мач и за двата отбора за тази година. "Армейците" влизат в ролята на фаворити, с оглед на целите и амбициите на двата отбора. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Въпреки че не от доста време не е имало официален двубой, в състава на Стойчо Младенов има няколко проблеми. Офанзивният халф на тима Федерико Варела ще пропусне гостуването на Локомотив София тази неделя. Аржентинецът лекува контузия, която получи в учебната игра срещу Литекс на 6 февруари и най-вероятно няма да бъде готов за мача със сътоличните "железничари“. Очаква се Варела да бъде на разположение през следваща седмица и да помогне на тима си за второто поредно столично дерби – срещу Славия в неделя (20 февруари).

Защитникът на ЦСКА Тибо Вион е с разкъсани връзки на глезена след приятелската среща с Царско село. Това съобщиха в клубния сайт на "червените". 28-годишният французин напусна терена през второто полувреме на контролата и веднага бе откаран в болница, за да бъде прегледан. След като стана ясно, че не се касае за фрактура на крака, Вион премина ядрено-магнитен резонанс, който показа разкъсване на 2 от връзките на глезена. Медицинският щаб на ЦСКА допълнително ще се консултира с водещи специалисти, за да се вземе решение за оптималното лечение и възстановяване на травмата. От метода, който бъде избран, зависи и колко време футболистът ще бъде извън терена. Със сигурност - той няма да играе срещу Локо.

Двубоят пропуска и Калоян Кръстев. Нападателят е с вирусно заболяване и това е причината той да пропусне последните две контроли на тима. Привлеченият от Славия футболист не взе участие в проверките с Литекс (2:0) и Царско село (3:0). Кръстев дори не взе участие в представянето на отбора за пролетния полусезон преди мача с Царско село. Нападателят си е останал у дома, където се възстановява от вирусно заболяване. Той няма да тренира с ЦСКА до края на седмицата и отпада от сметките за срещата с Локомотив София в неделя. Както е известно, друг нападател на червените – Ахмед Ахмедов ще е извън терените до април. Той ще тренира още месец и половина по индивидуална програма.

С това обаче неприятните новини не свършват. Най-новото попълнение на ЦСКА Браян Морено се е присъединил към лагера на "червените" контузен. За това призна старши треньорът Стойчо Младенов след края на контролата среща с Царско село. Колумбийският нападател пристигна в лагера на ЦСКА преди мача с Динамо Москва в Турция, като още тогава се забеляза, че той накуцва. Очевидно проблемите му все още не са отшумели и ръководството на тима не рискува с пускането му в игра.

"Браян Морено пристигна контузен, трябва да се възстанови. Спрян е от физическа работа, докато не го възстановим, няма да работим с него", разкри наставникът на "червените".

Проблемите с контузени играчи в лагера на столичното Локо изглеждат далеч по-малко. Дефанзивният полузащитник Матеус Роча Дуарте със сигурност ще пропусне предстоящия в неделя двубой. Бразилецът с португалски паспорт има разкъсване в прасеца и ще отсъства още известно време от терените. За щастие на наставника на "железничарите" Иван Колев всички други негови футболисти вече са напълно здрави и участват на пълни обороти в тренировъчния процес.

В отсъствието на Матеус в предмостието на отбраната ще си партнират Божидар Кацаров и звездата в зимната селекция Симеон Славчев.

През последните дни феновете на Локо София бяха зарадвани с добра новина. Лично собственикът на Локомотив Иван Василев представи новия генерален спонсор на клуба. Това е гръцката международна бетинг компания Betano, която ще бъде партньор на столичните "железничари" в следващите 3 години.

Иначе шефовете на Локо и ЦСКА се "захапаха" преди мача, като причина за това са скъпите цени на билетите. Ръководството на "железничарите" постави цена от по 20 лева за ценните хартийки за всички сектори. Това ядоса шефовете и феновете на "червените", но в крайна сметка цената остава непроменена, като "железничарите" обявиха, че причината за това е високият наем на националния стадион.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЦСКА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1172