Родният Славия може да привлече играч на Нюкасъл


FUTBOL-TV

Родният Славия може да привлече играч на Нюкасъл

Славия е пред сензационен трансфер. Белите очакват до дни играч на Нюкасъл. Става въпрос за 22-годишния перуански атакуващ халф Родриго Вилка, информира "Тема Спорт". В момента се уточняват последни детайли около преминаването на състезателя на стадиона в "Овча купел". Според запознати Вилка ще е под наем до края на сезона.

Футболистът притежава испански паспорт и така няма да заема квота за играч извън ЕС. В края на миналата година Родриго се е завърнал от наем в Донкастър. Преди това е бил част от селекцията на "Свраките" до 23 години. На 20 януари е привикан за няколко тренировки с първия отбор на Нюкасъл. Той обаче на този етап не може да хване ръка там и ръководството и агентът му са преценили, че е по-добре да се прибегне до преотстъпване.

Вилка е привлечен на "Сейнт Джеймсис Парк" през октомври 2020 година от перуанския Депортиво Мунисипал. Както е известно, босът на "белите" Венцеслав Стефанов потвърди преди дни, че на "Овча купел" очакват млад южноамерикански футболист от клуб от Премиър лийг.

Междувременно Славия продължава пробите на беларуския дефанзивен халф Никита Николаевич. Очаква се старши треньорът Златомир Загорчич да вземе решение за 24-годиншия футболист след контролата с Балкан Ботевргад.

  Сподели
397